Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem PKK, eylemleri yabancılara yaptırıyor

        Teröristlerden 3'ünün Suriyeli, birinin İranlı, birinin de Türk vatandaşı olduğu belirlendi.

        Bingöl'de 4 orman işçisinin ölümü, 4'ünün yaralanmasıyla sonuçlanan eylemin 5 kişilik PKK grubu tarafından gerçekleştirildiği belirlendi. 5 kişilik terörist grupta, 4 yabancı uyruklu bulunduğu saptandı.

        Korucubaşılık yaban Şerafettin Aslan, Bingöl'ün Kırkağaç köyünden olan 10 işçiyi orman kesiminde çalıştırırken, 5 kişilik PKK grubu, örgütün orman kesimini yasakladığını öne sürüp çalışmaların durdurulmasını istedi. Orman kesim işine alan Şerafettin Aslan ise bu işi ekmek parası için yaptıklarını, buna engel olmamaları gerektiğini söyledi.

        ÇATIŞMA ÇIKTI

        Ormanda çalışan işçiler de, geçimlerini bu işle sağladıklarını, işlerini yapacaklarını söyledi.PKK'lı grubun tehditlerinin artması üzerine, müteahhit Şerafettin Aslan silahını çekip, havaya ateş etti ve teröristlerin olay yerinden ayrılmasını istedi. Bunun üzerine teröristler de işçileri taramaya başladı. Olayda Hamza Çakır, Cevdet Çakır, Sıddık Çağatay ve Ramazan çağatay öldü. Müteahhit Aslan ile işçilerden Selim Çakar, Kubbettin Çağatay ve Ahmet Çakan da yaralandı.

        SURİYE VE İRANLI

        İşçileri öldüren ve yaralayan 5 kişilik PKK grubu, eylemden sonra olay yerinden kaçtı. Bingöl Jandarma Komutanlığı, teröristlerin kod isimleri ve kimliklerini belirledi. Buna göre eylemin Suriye'li teröristler "Kahraman" kod adlı Ebu Hasan, "Şernaz" kod adlı Ömer Korhando, "Reder" kod adlı Haydar Meme, "Rüstem" kod adlı İranlı Rüstem Rojilat, Türk vatandaşı olan "Botan" kod adlı Muş'lu Harun Yılmaz tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıkarıldı.

        YABANCILAR KULLANILIYOR

        PKK'nın silahlı kanadı içinde yabancı uyruklu çok sayıda terörist bulunduğunu, bunların İran, Suriye, Irak, Ermenistan vatandaşı olduğunu kaydeden yetkililer, "Hemen her eylemde yabancı uyruklular var" dediler. Köylülerin cenaze törenine halkın bayraklarla geldiğini ve terörü lanetlediğini belirten yetkililer, kimlikleri belirlenen teröristlerin yakalanması için vatandaşlardan da önemli ihbarlar ulaştığını söyleriler.

        33 METRELİK BAYRAK DİREĞİ

        Bingöl'de meydana gelen olayların Bingöllüler tarafından değil, diğer illerden ve yabancı ülkelerden gelen teröristler tarafından gerçekleştirildiğini belirten yetkililer, 33 askerin şehit edildiği Bingöl'de, onların anısına 33 metre yüksekliğinde bayrak direği dikileceğini, temsili mezarlarının yapılacağını söylediler. Bingöl Jandarma Komutanlığı da, şehitlerimizin temsili mezarlarının bulunduğu yerde onların anılarına küçük bir karakol açacak.

        BİNGÖL HALKININ İSYANI BİLDİRİDE

        Bingöl Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ziya Sözen, PKK tarafından 4 vatandaşın öldürülmesi, 4’ünün yaralanması eylemi “haince bir eylem” olarak niteledi. Şehit Aileleri, Geçici Köy korucuları ile Ülkü Ocakları dernekleri tarafından yapılan ortak açıklamada şöyle denildi:

        PKK’NIN KİRLİ YÜZÜ

        Değerli Bingöllü hemşerilerim bu olay PKK’nın kirli yüzünü bir kez daha göstermiştir. PKK terör örgütü dil din ırk soy zümre genç yaşlı kadın erkek ayrımı yapmadan her an her yerde insanların canına malına namusuna zarar verebileceğini bir kez daha göstermiştir. Tek amaçları evdeki çocuklarına ailesine alın teri karşılığı bir ekmek götürme çabasında olan fakir köylü vatandaşa kurşun sıkma gafletini göstermiştir. Hastanede görüştüğümüz yaralılarımız bize acımadan üzerimize kurşun yağdırdılar, bizi koyun gibi üst üste attılar ve oradan kaçıp gittiler demeleri PKK’nın ne kadar acımasız ne kadar hain olduğunu göstermiştir.

        NEREDE İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI?

        Oysa daha iki gün önce PKK kaçırdığı iki sivil vatandaşımızı kaçırıp serbest bırakırken sözde insan hakları savunucuları PKK ne kadar insancıl davranmıştır, deme cüretinde bulunup bir terör örgütünü övmüştür. Bu olay bir kez daha göstermiştir ki PKK terör örgütü mensupları insanlıktan nasibini almamış insanlık düşmanı hain kişilerdir. Sivil işçi vatandaşımızı korkutarak ürküterek kurşun sıkarak bir yere varamayacaklarını anlamaları lazımdır. Vatandaşımız çalışmasın mı evde açlıktan ölsün mü? Bu olay gösterdi ki mesele Türk, Kürt, Zaza, Çerkez meselesi değildir. Mesele haçlı , İslam meselesidir. Mesele Ermeni Müslüman meselesidir. Mesele tarihte atalarımızı yenemeyen haçlı zihniyetinin günümüzdeki uzantısıdır.

        Ankara da yine ekmeği için çalışan masum sivil vatandaşlarımıza karşı hain örgüt mensupları tuzak kurmuş orada da 6 masum vatandaşımız ölmüş yüzlerce vatandaşımız yaralanmıştı. Görülüyor ki PKK, Türk-Kürt-Zaza ayrımı yapmadan her an her yerde insanlara zarar vermektedir. Ondan dolayı gün birlik olma günüdür. Gün pkk ya karşı asker sivil köylü demeden top yekûn mücadele verme günüdür. Nasıl ki geçmişte haçlı zihniyetine karşı sopalarla baltalarla mücadele verildiyse bugün de herkes gerektiğinde tepkisini göstermek zorundadır. Vatandaşı korkutarak bir yere varamayacaklarını onlarda anlasınlar.

        HERKESİN OCAĞINA ATEŞ DÜŞÜRÜRLER

        Çünkü PKK’nın hedefi insanlıktır. Hiç beklemediğimiz yerde herkesin ocağına ateş düşürebilir. Bu olay PKK’nın acımasızlığını göstererek hiç kimsenin PKK ya karşı ihmalkâr davranmaması gerektiğini gözler önüne sermiştir. Devletimiz vatandaşımızla diyalog içerisinde olup devlet millet kaynaşmasını sağlamalıdır. Bu olayların yaşanmaması için alınması gereken tedbirler derhal alınmalı, herkes üzerine düşen görevi eksiksiz yerine getirmelidir. Vatandaşımızın yardımıyla vatandaşımızın can ve mal güvenliği derhal sağlanmalıdır. Ankara’daki devlet büyüklerimiz bir takım anlamsız çekişmelerin içerisine girmekten vazgeçip bölgemizdeki terör olaylarına yönelmelerini ve terörü Kökten çözüme kavuşturmanın yollarını aramalıdırlar. Çünkü toplum olarak her gün şehit cenazesi kaldırmak istemiyoruz. Her gün birkaç ailenin ocağına ateş düşsün istemiyoruz.” VATAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ