Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Posta Gazetesi yazarı Mehmet Barlas yazdı..

        Ufuk'la birlikte çalışmanın ötesinde, aramızdaki yaş farkını buharlaştıran arkadaşlığımızı da yaşadım. İyi ve kötü günlerimizi hep paylaştık. Yüreklerimizi ve beyinlerimizi birbirimize hep sonuna kadar açtık.

        Yazılı basında yapabileceklerini sonuna kadar yaptıktan ve özel televizyonlardaki haber yöneticiliğinde sınırları zorladıktan sonra, bir akşam bana geldi,

        -Emekçi olarak deniz bitti. Bundan sonra başka bir şey yapmalıyım, dedi.

        Türkiye'de internet haber sitelerinin öncülüğünü yapacak olan "Habertürk"ün kuruluş kararını o akşam aldı ve adını o akşam birlikte saptadık. Bir internet sitesindeki cesur haberciliği ve "Büyük yalanlar"ı teşhir etmekteki kararlılığı ile, Habertürk sitesi kısa sürede çok geniş kitlelere ulaştı.

        Farklı yönetici

        Sonra Habertürk Kanalı'nın imkansızlıklar arasındaki doğumu geldi. Bağımsız, bağlantısız ve özgür haberciliğin lezzetini, bu kanalla, kendi kurduğu genç kadrolara ve izleyicilerine sunmayı başardı. Önemli bir olay meydana geldiğinde, "Habertürk'e mutlaka bakılmalı" inancı, geniş kitlelere yerleşti.

        Ufuk Güldemir'in televizyon haberlerini nasıl yönettiğini, Show TV'de birlikte çalışırken yakından gördüm. Haber toplantısı yapıp haber sıralamaları saptamakla hiç yetinmedi. Gelen her ham haber kasetini baştan sona izledi. Görüntülerdeki beylik sahneler yerine, gözden kaçan ayrıntıları hep yakaladı. Böylece liderleri konuşurken uyuklayan siyasetçileri, ekranlarda gördük. Genç habercileri yönlendirmeyi, onlara diyalog kurmayı hep ön planda tuttu.

        Milliyet'in genel yayın yönetmeniyken, Ahmet Altan'ın yazısı sansürlenince o anda istifa etmek kararını tereddüt etmeden aldı.

        Bayrak yarışı

        Cumhuriyet'in Washington muhabiri olarak çalışırken "Araştırıcı gazetecilik" örnekleri verdi. Türkiye'nin Rogers Planı'nı nasıl kabul ettiğini, onun "Kanat Operasyonu"ndan öğrendik.

        Ufuk Güldemir'lerin sayısı Türkiye'de de, dünyada da fazla değildir. Onlar hangi meslekte olurlarsa olsunlar, bir yıldız gibi gelirler ve sonra da sonsuzlukta kaybolur giderler. Önemi olan onların yaptıklarından genç kuşakların ders alması ve hayatın bir bayrak yarışı olduğunun hep hatırlanmasıdır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ