Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Her taşın altından o çıkıyor

        Ele geçirilen el bombalarının Cumhuriyet Gazetesi saldırısında kullanılanlarla aynı olduğu belirlendi

        İSTANBUL Ümraniye’de bir eve düzenlenen baskında ele geçirilen el bombası ve patlayıcılarla ilgili sır perdesi aralanıyor. Trabzon’dan arayan kimliği belirsiz bir kişi Ümraniye Jandarma ekiplerine bir evde patlayıcı madde bulunduğunu bildirdi. Adresin polis sorumluluğunda olması nedeniyle ihbar hemen polise bildirildi. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri belirlenen adrese gece yarısı operasyon düzenledi. Baskında 27 adet el bombası, TNT kalıpları ve fünyeler bulundu. Evde bulunan Mehmet Demirtaş ve Ali Yiğit isimli 2 kişi gözaltına alındı. Büfe işleten ve akraba olan iki zanlı patlayıcılarla ilgili olarak polise verdikleri ifadelerinde, “Biz bunları emekli astsubay Oktay Yıldırım’dan aldık” dedi. Gözaltına alınanların Trabzonlu olması dikkatleri yine bu şehre çevirdi. Oktay Yıldırım ve arkasındaki isim Polis, Oktay Yıldırım’ı da gözaltına aldı. Kuvvai Milliye Derneği Kurucular Kurulu Üyesi ve İstanbul Şubesi Başkanı olan Yıldırım, polisteki ifadesinde bombaları kendisinin verdiğini kabul etti. Oktay Yıldırım, patlayıcıları Hasdal’daki askeri birliğin çöplüğünden aldığını da ileri sürdü.

        Cumhuriyet’e atılan bombaların aynısı

        Polis baskını sırasında ele geçen malzemelerin MKE yapımı olduğu ve ordu tarafından kullanıldığı belirtildi. Ancak patlayıcı ve el bombalarının hangi birliğe ait olduğu henüz tespit edilemedi. Ele geçirilen el bombalarının geçen yıl Cumhuriyet Gazetesi’ne düzenlenen saldırıda kullanılan el bombaları ile aynı özellikte olduğu da tespit edildi. Polis, Yıldırım’ın Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik düzenlenen saldırı ile bağlantısını araştırıyor. Derneğin sitesinde yazıları yayınlanıyor www.kuvvaimilliye.net isimli internet sitesinde de yazılar yazan Oktay Yıldırım’ın Veli Küçük, Kemal Kerinçsiz ve Muzaffer Tekin’le sık sık toplumsal olaylar ve protesto gösterilerine katıldığı ileri sürüldü. Polisin yaptığı ilk incelemelere göre ele geçirilen el bombalarının Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik düzenlenen bombalı saldırılarla kullanılan el bombaları ile aynı olduğu ortaya çıktı.

        ELE GEÇEN SİLAHLAR!

        * MKE yapılı 27 el bombası * Çok sayıda TNT kalıbı * Çok sayıda fünye...

        Muzaffer Tekin’in de yakın arkadaşı

        ÜMRANİYE’DE ele geçen cephanelerle ilgili gözaltına alınan Oktay Yıldırım’ın aynı zamanda özel kuvvetlerde görev yaptığı ileri sürüldü. Danıştay’a yönelik saldırıda adı geçen Muzaffer Tekin’i intihara teşebbüs edip yaralandığında sık sık hastanede ziyaret etmişti. Tekin’in 10 yıllık arkadaşı Oktay Yıldırım, gelişen olayların Tekin’e karşı bir komplo olduğunu iddia etmişti. Yıldırım, ’Muzaffer Tekin, Atatürk ilkelerini ve onun ideolojisini yaşam biçimi haline getirmiş bir insandır. Muzaffer Tekin’in isminin konuşulması, onun nezdinde Türk ordusuna, vatanını sevenlere yapılmış bir komplodur’ demişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ