Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit polemiği sürüyor

        Şehit cenazelerinde hükümete karşı yapılan protestolar AK Parti ile muhalefetin arasını açtı. Başbakan protestoların kaynağı olarak ilk kez MHP'yi hedef gösterdi. MHP lideri Bahçeli ile CHP lideri Baykal ise sert yanıt verdi: Kendini kaybetmiş..

        Başbakan Tayyip Erdoğan'ın dünkü gündemini yine terör oluşturdu. Erdoğan, Hükümet ve AK Parti olarak her türlü provokasyon tuzağını, kriz özlemini bertaraf edecek güçte olduklarını söyledi. Erdoğan, dün yeni genel merkezinin resmi açılışını yaptı ve AK Parti'nin milletvekili adaylarını tanıttı. Törene liste dışı bazı vekillerin de katılması dikkat çekti.

        BERTARAF EDECEĞİZ Başbakan Erdoğan'ın muhalefete yüklendiği konuşmasında her türlü provokasyon tuzağını, krizi özlemini bertaraf edecek güce sahip olduklarını belirterek, "Kimse siyaseti siyaset dışı unsurlarla vesayet altına alamaz. Kimse demokrasiyi gölgeleyemez, kimse Türkiye'de yeni zaaf alanları oluşturabileceğini vehmederek bu ülkenin kardeşlik iklimini bozamaz" dedi. "Şehit kanlarıyla sulanan bu bereketli topraklar ilelebet bizimdir" diyen Erdoğan, şöyle konuştu: "Bir tek şehidimizin bir damla kanını 550 milletvekilliğine değişmeyecek kadar bu ülkeye bu vatana aşkla bağlı bir siyasi kadroyuz. Şahadet gibi ulvi bir mertebeyi, yeni bir ayrışma vesilesi kılmak isteyenlere sadece yazık, demekten başka söyleyecek söz bulamıyorum." Başbakan Erdoğan, şehit cenazelerinde yaşananları da değerlendirirken, isim vermeden MHP'yi sert dille eleştirdi. Erdoğan, "Şehit cenazelerini kendi siyasi sembollerini sergileyecekleri birer kampanya unsuru haline getirmek isteyenler, bilerek ya da bilmeyerek bu ülkeye, bu vatana, bu bayrağa büyük bir kötülük planının parçası haline geliyorlar. Cami avlularını siyaset ve slogan meydanı haline getirmek, şehit cenazelerini siyasi istismar malzemesi haline getirmek, milli ve manevi değerlerimize kötülük yapmaktır" dedi. Erdoğan, ayrıca şu mesajları verdi:

        *DÖNÜM NOKTASI: 22 Temmuz 2007 tarihi 3 Kasım 2002'den çok daha önemli bir tarih olacak. Olup biten her şeyi büyük milletimiz derin basiretiyle değerlendirecek ve kararını verecektir. Bundan sonra bu kararı kimse değiştiremeyecektir.

        *MASKELERİ DÜŞTÜ: Cumhurbaşkanlığı seçim süreci o demode siyaset günlerinden kalma tortuları da gün yüzüne çıkardı. Maskeleri düştü, makyajları döküldü. Zoraki demokrat olunamadı. Özellikle ana muhalefet partisi siyasi oyununu demokrasinin bütün hudutlarını çiğneyerek kurdu ve en büyük siyasi ayıpları işledi.

        ÖNCELİK YURT İÇİNDE Erdoğan, PKK ile ilgili "içerde 5 bin var dışarıda 500" sözlerini soran bir basın mensubunu ise "İçerde bin 500, sınır dışında 3 bin 500 gibi rakamlar söz konusu. İçerde de dışarda da bir ayrıma gitmek söz konusu olamaz. Terörle mücadelede her iki bölgeyi de aynı şekilde ele almak, ama önceliğe gelince öncelik tabii ki yurt içinde mücadeleyi sürdürmektir" diye yanıtladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ