Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gül'den Kürtlere vefa çağrısı

        ANKA Muhabiri Ekin DURAN zirveden bildiriyor..

        Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve 80 ülkeden bakan, bakan yardımcısı ve müsteşarların katılacağı "İstanbul Demokrasi ve Küresel Güvenlik Konferansı" bugün İstanbul'da başladı.

        İki gün sürecek olan konferansın açılışında konuşan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Irak'ın PKK terörüne karşı hiç bir yaptırım uygulamamasından dert yandı. "Teröristler Irak topraklarında elini kolunu sallayarak dolaşıyor" diyen Dışişleri Bakanı Gül, özetle şöyle konuştu:

        "Terör yalnızca Türkiye'nin değil, tüm dünya ülkelerinin sorunudur. Bu konuda herkes üzerine düşeni yapmak durumundadır. Ancak görülüyor ki, Irak terör konusunda hiç bir önlem almıyor. Uyarılarımıza rağmen PKK terörüne karşı hiç bir önlem almadılar. Son bir yıl içerisinde Irak menşeyli 2 ton patlayıcı ele geçirilmesi, bunun en somut örneğidir. Oysa Türkiye Saddam'dan kaçarken Irak halkı için bir gecede sınırlarını açmış, bu sayede onbinlerce insan ölümden kurtulmuştu."

        ZİRVEYE 80 ÜLKE KATILIYOR

        14-16 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek konferansta 490 sunum yapılacak. Konferansa 80 ülkeden Bakan, müsteşar ve emniyet müdürü seviyesinde güvenlik konularının üst düzey yöneticiler ve konusunda uzman akademisyenler katılıyor.

        Küresel suçlar, terör ve güvenlik konularının tartışıldığı konferansın amacı ve hedefleri, tüm dünyanın temel sonunu olan küresel suçlar ve terör konusunda önemli işbirliği adımlarının atılması olarak açıklandı. Konferansta, Demokrasi ve Polislik Kavramlarına Karşılaştırmalı Bakış, Terörizm: Küresel Bir Problem, Güvenlik Örgütlerinde Güncel Konular, Suç Kavramı Üzerinde Yeni Yaklaşımlar ve 21. Yüzyılda Demokrasi ve Yeni Yönetim Yaklaşımları gibi konular ele alınıyor. Hürriyet

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ