Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Emniyetten 'Özel Harekat' bilgisi

        Emniyet yetkilileri, Özel Harekat Timlerinin 1987 yılından bu yana Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terörle mücadele ettiğini belirterek, ''4 bin 800 özel harekat polisinden 3 bini halen diğer güvenlik birimleri ile birlikte teröre karşı omuz omuza mücadele ediyor'' dediler.

        Emniyet yetkilileri, Özel Harekat Timlerinin kurulduğu 1983 yılından itibaren Türkiye genelinde, kanunla kendilerine verilen yetkiler doğrultusunda görevlerini başarı ile yerine getirdiğini söylediler.

        Türkiye genelinde görev yapan 4 bin 800 Özel Harekat Polisinden 3 bininin halen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde diğer güvenlik birimleri ile birlikte teröre karşı omuz omuza mücadele ettiğini belirten yetkililer, ''son zamanda artan terör eylemlerinin ardından Özel Harekat Timlerinin bölgeye yeni gönderiliyormuş gibi algılanmasının doğru olmayacağını'' ifade ettiler.

        Yetkililer, 1987'den itibaren Özel Harekat Timlerinin terör örgütlerinin ''kabusu'' olduğunu belirterek, bölgeye takviye birlik gönderilmesinin ise ''her zaman yapılan bir uygulama'' olduğunu söylediler.

        Özel Harekat timlerinde görev yapacak polislerin yaklaşık 3.5 aylık zorlu bir eğitimden geçirildiğini kaydeden yetkililer, yetiştirilen yeni birliklere Türkiye genelinde görev dağılımı yapıldığını, bu kapsamda söz konusu bölgeye gönderilen özel harekat polisi sayısının da ''gerektiği kadar'' olduğunu belirttiler.

        Yetkililer, 1983'ten şu ana kadar gerçekleştirilen operasyonlarda 121 Özel Harekat Polisinin şehit düştüğünü kaydettiler.

        Star gazetesi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ