Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Maliki Türkiye'ye geliyor

        Maliki Kuzey Irak'taki PKK varlığı ile ilgili önümüzdeki gündeler Ankara'yı ziyaret edecek.

        Irak Başbakanı El Maliki’nin, Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Derya Kanbay ile görüşmesinde Türkiye’nin kaygılarına dikkate aldıklarını belirtirken PKK'nın "tüm faaliyetlerini yasaklayacağız” dediği bildirildi.

        Maliki, Pazar günü Büyükelçi Derya Kanbay ile görüştü. Görüşmeye ilişkin olarak Başbakanlık bürosunca yapılan açıklamada iki tarafın terör eylemlerine karşı çıktıkları belirtilerek Maliki’nin Kanbay’a Irak’ın Türkiye’nin PKK ile ilgili kaygılarına hassas olduğunu söylediği kaydedildi. El Maliki ayrıca Irak’ta PKK'nın "tüm faaliyetlerini yasaklayacağı”nı da söyledi.

        El Maliki ile Türk Büyükelçisi arasındaki görüşmeye dikkat çeken New York Times gazetesi ise Türkiye’nin Irak’ı teröristleri barındırmakla suçladığını belirtti. Irak hükümetinin PKK’nın Irak topraklarından saldırılar düzenlenmesini veya Irak’ı barınma olarak kullanmasını yasaklayan resmi politikasına karşın ülkedeki Kürt gruplar arasında PKK'ya “sempati” olduğunu yazdı.

        TÜRKİYE’DE SİYASİ ÖZGÜRLÜK OLSA IRAK’A GELMEZLERDİ”

        Bu çerçeve, Irak Parlamentosu’ndaki en büyük Kürt bloku olan Kürt İttifakı’nın tanınmış milletvekili Mahmut Otman’ın görüşlerine yer veren gazete, Otman’ın “PKK, Türkiye’de siyasi özgürlüğü olsa ve şiddetle karşılamadan çalışabilse, Irak’a gelmezdi” sözlerini de yansıttı. Mahmut Otman, “Sonuç olarak tüm bölgedeki Kürtler arasında bir çeşit sempati var” diye konuştu.

        (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ