Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Arınç: Genelkurmay açıklama yapmalıdır

        TBMM Başkanı Bülent Arınç, Hudson Enstitüsü'nde yapılan toplantıda Türkiye ile ilgili felaket senaryoları için çok kritik bir açıklamada bulundu. Büyükelçilik mensuplarının, askerlerin bu toplantıya katılmasının yararlı olabileceğini ifade eden Arınç, ancak toplantıdan sonra buraya katılanların, neler konuşulduğunu, askeri kurumlara, büyükelçiliklere bildirmesi gerektiğini belirtti. Arınç, Genelkurmay Başkanlığının konuyla ilgili açıklama yapması gerektiğini söyledi.

        “ABD'deki Hudson Enstitüsü'nün Türkiye'ye yönelik senaryoya” ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine Bülent Arınç, bundan büyük üzüntü duyduğunu dile getirdi.

        Arınç, Türkiye üzerine senaryo üretmenin yanlış olduğu kadar, buna itiraz etmemenin, ilgili kuruluşlara bildirmemenin de o kadar yanlış olduğunu vurguladı.

        TBMM Başkanı Arınç, TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış'ın, yurtdışındaki bütün ziyaretlerini, kendisine yapılan ziyaretleri bir rapor haline Başkanlığa ilettiğini, diğer komisyonların da aynı uygulamayı yaptığını anlattı.

        Büyükelçilik mensuplarının, askerlerin bu toplantıya katılmasının yararlı olabileceğini ifade eden Arınç, ancak toplantıdan sonra buraya katılanları, neler konuşulduğunu, askeri kurumlara, büyükelçiliklere bildirmesi gerektiğini belirtti. Arınç, Genelkurmay Başkanlığının konuyla ilgili açıklama yapması gerektiğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ