Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "PKK TÜRKİYE'NİN İÇ SORUNU"

        Irak Kürdistan Demokratik Partisi’ne yakınlığı ile bilinen internet sitelerinde yayınlanan habere göre Irak Bölgesel Kürt yönetimi Koruma Gücü Komutanlığının resmi sözcüsü Cabbar Yaver, PKK’nın “Kürdistan Bölgesi” sınırında bulunmadığını ve bu örgütün Türkiye’ye karşı faaliyetlerini Türkiye sınırları içinde gerçekleştirdiğini ancak Türk medyasının sorunu Kuzey Irak’ta gösterdiğini iddia etti.

        Yaver PKK’nın, Türkiye’nin bir iç sorunu olduğunu ve Türkiye’nin bu sorunu demokratik yollarla çözüme kavuşturması gerektiğini savundu.

        Yaver, “PKK, Kürdistan Bögesi’nde herhangi bir faaliyet yürütmüyor ve 'Kürdistan’daki partilerin de PKK ile hiçbir organik bağı yoktur” dedi.

        “ERDOĞAN İTİRAF ETTİ”

        Terör örgütü PKK sorununun çözümü için Türkiye’nin Irak’tan talepleri konusunda da Yaver, “PKK sorunu Türkiye’nin bir iç sorunudur. Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan da Türkiye’de 5 bin PKK’lı militanın olduğunu itiraf etti” dedi.

        Peşmerge lideri, Irak Başbakanı Nuri El-Maliki’nin Türkiye’ye yapması beklenen ziyareti konusunda ise “Irak hükümeti Türkiye için hiçbir şey yapamaz. Ancak siyasi açıdan bazı yardımlarda bulunabilir ve PKK’ya yardım etmeyeceğine dair söz verebilir” dedi.

        ANKA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ