Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ey koca dünya ben de öldüm

        Gümüşhane'ye bağlı Çamlıköy Hasandağı Mevkii’nde devriye gezen jandarma ekiplerine bir grup teröristin açtığı ateşle er Basri Aslan şehit oldu, Erzurumlu Muhammet Karaman ise yaralandı.

        Dün sabah saat 08.00 sıralarında meydana gelen saldırıdan sonra başlatılan operasyonda 4 terörist öldürüldü. Denizlili jandarma komando er Basri Aslan için, Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen törende Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Dursun Ali Karaduman bir konuşma yaptı. Karaduman daha sonra "18 Ocak’ta Diyarbakır Lice’de şehit olan Jandarma Komando Astsubay Kıdemli Çavuş Kadir Aydın için yazılmış bir şiiri okumadan geçemeyeceğim" dedi.

        Şehidin ağıdı

        Giresun Jandarma Komutanı Tuğgeneral Dursun Ali Karaduman’ın okuduğu PKK terörüne karşı dünyanın duyarsızlığını vurgulayan şiirden iki kıta: Ey koca dünya, ben de öldüm

        Belli ki hiçbirinizin haberi yok

        Hem de Dink’ten sadece bir gün önce

        Ama sen ne duydun, ne gördün, ne umursadın

        Ölümümden hemen sonra kameralar gelmedi oraya

        Halk da toplanmadı, ellerinde karanfil ve mumlarla

        Hiçbir devlet büyüğü ve Amerika da kınamadı ölümümü

        Ve yazmadılar adımı mezar taşımdan başka hiçbir yere.

        Nişanlıya veda mektubu

        BASRİ Aslan (22) şehit düşmeden önce nişanlısı Özlem Erdoğan’a yazdığı "Birtanesine" diye başlayan son mektubunda, "Göğsümden kurşunu çıkarmayın. O, benim madalyam olacak" diye vasiyette bulundu. Acı haberi alan genç kız fenalık geçirdi ve Acıpayam Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Şehit babası Hasan Aslan, "Acımız büyük, vatan sağolsun. Bu sabah (dün) telefonla arayıp, sesini duymak istedim. Görevde dediler. Meğer şehit düşmüş" diye gözyaşlarına boğuldu. Denizli, yarın 132. şehidini son yolculuğuna uğurlayacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ