Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "PKK'nın Irak'taki faaliyetlerini engelledik"

        Irak Hükümeti Sözcüsü Debbağ, olası sınırötesi operasyona ilişkin olarak da “Kürdistan'a yapılan tehdit, ilişkilerimiz açısından iyi olmadı. Ama biz Türk Hükümeti'ne ve Başbakanı'na güveniyoruz, çünkü her zaman hikmetli kararlar alıyorlar” şeklinde konuştu.

        Irak Hükümet Sözcüsü Ali Debbağ, Irak topraklarında Türkiye’ye karşı herhangi bir örgütün varlığına izin veremeyeceklerini belirterek “PKK'nın Irak'ta faaliyetlerini engelledik" dedi. Sözcü, olası sınırötesi operasyona ilişkin olarak da “Kürdistan'a yapılan tehdit, ilişkilerimiz açısından iyi olmadı. Ama biz Türk Hükümeti'ne ve Başbakanı'na güveniyoruz, çünkü her zaman hikmetli kararlar alıyorlar” şeklinde konuştu.

        Ali Debbağ, yaptığı açıklamalarda Kuzey Irak’taki PKK varlığına ilişkin olarak "Topraklarımızda Türkiye'ye karşı herhangi bir örgütün varlığına izin veremeyiz. PKK'nın Irak'ta faaliyetlerini engelledik" dedi. Türkiye’nin olası sınır ötesi operasyonuna değinen Debbağ, "Kürdistan'a yapılan tehdit, ilişkilerimiz açısından iyi olmadı” ifadesini kullandı. Debbağ şunları söyledi:

        “Kürdistan'a yapılan tehdit, ilişkilerimiz açısından iyi olmadı. Ama biz Türk Hükümeti'ne ve Başbakanı'na güveniyoruz, çünkü her zaman hikmetli kararlar alıyorlar. PKK yasal bir örgüt değildir ve bizim komşumuza zarar vermektedir. Komşularımızla iyi ilişkiler içinde olmak istiyoruz. Anayasal olarak da böyle bir örgütün varlığına yer yok."

        Celal Talabani’nin lider olduğu KYB’nin internet sitesine göre, Debbağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Irak Başbakanı Dr.Nuri El-Maliki'yi Ankara'ya davet ettiği için teşekkür ederek şunları söyledi:

        "Irak Başbakanı, Erdoğan'a teşekkürlerini iletti. Ziyaret tarihini ve görüşülecek konuları iki taraf birlikte belirleyecek. Şu anda Türkiye seçimlerle uğraşıyor. Kendine göre öncelikleri var. Bizim de kendimize göre önceliklerimiz var. Türkiye'ye bu davet için teşekkür ediyoruz" dedi. Debbağ, Irak'ta Türkiye'deki şirketler için büyük fırsatlar bulunduğunu ve bu şirketlerin Irak'ta yapabilecekleri pek çok iş olduğunu ifade etti. ANKA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ