Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yaralayana ceza, öldürene beraat

        Çatışmada bir kişiyi öldüren 41 yaşındaki Hami Karagöl meşru müdafadan beraat ederken, 3 kişi yaralayan 49 yaşındaki İsmail Durgun ise toplam 33 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

        Altınkum Beldesi’nde 1.5 yıl önce meydana gelen olayda, İsmail Durgun, Bursa’dan gelen arkadaşı 38 yaşındaki Yaşar Yavuz, 25 yaşındaki Ahmet Şemsi Örman ile eğlenmeye içkili bir restoranta gitti. İddialara göre grup aldığı alkolünde etkisiyle silahlarını çekerek restorant içinde havaya ateş etti.

        Çalışanlardan da sadece kendilerinin eğlenmesi için restorantın boşaltılmasını istedi. Ancak buna itiraz eden diğer müşterilerden Hami Karagöl, 37 yaşındaki Mahir Karagöl ve 33 yaşındaki Kemal Demet ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine iki grup da silahlarını çekerek birbirlerine ateş etti.

        Restorantta bulunan diğer müşteriler korkuyla dışarıya kaçarken, silahlı çatışmada İsmail Durgun, Hami Karagöl, Mahir Karagöl ile Kemal Demet vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaşar Yavuz ise Hami Karagöl’ün ruhsatlı silahından çıkan mermiler ile olay yerinde hayatını kaybetti. Samsun 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün son kez hakim karşısına çıkan sanıklardan İsmail Durgun olayda silah kullanmadığını ve suçsuz olduğunu söylerken, Mahir Karagöl ise, “Onlar bize ateş etmeye başlayınca ben kendimi korumak istedim” dedi. Mahkeme, bir kişinin ölümüne neden olan Mahir Karagöl’e olayın nefsi müdafa sınırları içinde kaldığını belirterek ceza vermedi. İsmail Durgun’a üç kişi öldürmeye teşebbüs, ruhsatsız silah bulundurmak, korku panik yaratmak ve tehditten toplam 33 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ