Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem UZAN’IN BERAAT KARARI ONANDI

        Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, 2003 yılında, sahibi olduğu ÇEAŞ ve KEPEZ'e el konulmasının ardından Bursa'da düzenlediği bir mitingte, Başbakan Tayyip Erdoğan için “kalleş” ve “allahsız” ifadelerini kullanmıştı. Bu sert sözlerin ardından Erdoğan, Cem Uzan hakkında dava açmıştı. Yerel mahkemenin söz konusu konuşma için verdiği beraat kararını bugün de Yargıtay onadı. Yargıtay, Uzan'ın kullandığı ifadelerin hakaret unsuru taşımadığına karar verdi...

        Yargıtay 9. ceza dairesi, Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'ın, 2003 yılında ÇEAŞ ve Kepez Elektrik'e el konulmasından sonra Başbakan Tayyip Erdoğan'a basın yoluyla hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada verilen beraat kararını onadı.

        Yargıtay, Uzan'ın Star Gazetesi’nde yer alan konuşmasında Erdoğan'a yönelik hakaret unsuru bulunmadığı gerekçesiyle beraatine ilişkin yerel mahkeme kararını, oy çokluğuyla onadı.

        ÇEAŞ ve Kepez Elektrik'e el konulmasının ardından Uzan'ın Bursa mitinginde yaptığı konuşmanın metni, 14 haziran 2003 tarihli Star Gazetesi’nde ''kalleş'' başlığıyla yayınlanmıştı.

        Uzan hakkında Başbakan Erdoğan'a ''basın yoluyla hakaret ettiği'' iddiasıyla dava açılmıştı. Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Bursa'da yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan için "kalleş" ve allahsız gibi ağır ifadeler kullanmıştı...

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ