Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gül: Kızımı Paris Hilton ile karşılaştırdılar!

        Dışişleri Bakanı Gül, kızının Bilkent Üniversitesi mezuniyet törenine türbanlı katılması ile ilgili yapılan bazı yorumlara da tepki gösterirken kızının mutluluğunun zehir edildiğini söyledi.

        Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, kızı Kübra'nın Bilkent Üniversitesi mezuniyet törenine türbanlı katılması ile ilgili yapılan bazı yorumlara da tepki gösterirken kızının mutluluğunun zehir edildiğini söyledi. Gül, bazı köşe yazarlarının kızını “Paris Hilton’la karşılaştıracak kadar alçaldığını” söyledi

        DİPLOMAYI BABASINDAN ALMIŞTI Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün kızı Kübra Gül, dört yıl boyunca perukla derslere girdiği Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden 13 Haziran'da mezun olmuştu. Mezuniyet törenine kırmızı - beyaz desenli türbanıyla katılan Kübra Gül, diplomasını "sahneye çıkmadan" protokol sırası önünde babasından aldı.

        Bilkent Üniversitesi'nin 2006 - 2007 Akademik Yılı Diploma Töreni'ne Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, üniversitenin kurucusu Prof. Dr. İhsan Doğramacı, veliler, davetliler ve öğrenciler katılmıştı.

        BİLKENT'E SORUŞTURMA Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK), Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün kızı Kübra'nın Bilkent Üniversitesi'ndeki mezuniyet törenine başörtüsü ile katılması nedeniyle üniversite hakkında soruşturma açtı.

        YÖK'ün 15 Haziran'da başlattığı öğrenilen soruşturmanın gerekçesi ise 'üniversite içindeki bir törende türban takılmasına göz yumulması'. Bilkent Üniversitesi şubatta mezun olan Kübra Gül'ün normal tören akışı ve platform dışında diplomasını aldığını kaydederken, üniversitede türbana izin verilmediğini belirtti. 13 Haziran'da gerçekleştirilen mezuniyet töreninin ertesi günü, rektörlüğünü Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Yurtkuran'ın yaptığı Bursa Uludağ Üniversitesi, Kübra Gül'ün mezuniyet törenine başörtülü katılması nedeniyle Bilkent Üniversitesi'ni kınamış, YÖK'ü de konuyla ilgili işlem yapmaya çağırmıştı.

        ANKA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ