Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SICAK HAVA MUĞLA'YI YAKTI

        Muğla'nın Ula, Marmaris, Köyceğiz, Fethiye ve Bodrum ilçelerinde 8 ayrı noktada orman yangını çıktı. Yangınlar, zamanında yapılan müdahalelerle kontrol altına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Muğla'da 14.30 ila 17.00 saatleri arasında 6 ilçede toplam 8 ayrı orman yangını çıktı. Fethiye, Marmaris, Ula, Datça ve Bodrum ilçelerinde çıkan orman yangınları, yangın söndürme ekiplerini zor durumda bıraktı. Çıkan 8 ayrı yangına 4 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağının anında müdahale etmesi ile yangınlar büyümeden kontrol altına alındı. Çıkan yangınlara 70 arazöz ve 300 yangın işçisi de müdahale etti. Akşam saatlerinde yangınlar kontrol altına alındı ve soğutma çalışmalarına başlandı.

        Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, "Hava sıcaklıkları çok fazla. Buna nem oranı da eklenince orman yangınları açısından büyük tehlike oluşturuyor. Vatandaşlarımızın şu günlerde yangınlara karşı çok dikkatli olmalarını istiyorum. En küçük bir kıvılcımda ücretsiz Alo 177 Yangın ihbar hattını arayarak ihbarda bulunmalarını istiyorum" dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ