Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AĞAR, SAĞDA BİRLİK İÇİN TARİH VERDİ

        NTV’de gazetecilerin soruları yanıtlayan DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, aşırı sıcaklar nedeniyle seçim heyecanının tam olarak yaşanamadığını belirterek “Bu da bize ders oldu, daha uygun mevsimlerde seçim yapmak konusunda. Temmuz başından itibaren meydanların daha da hareketleneceğini düşünüyorum” dedi. DP olarak seçim meydanlarından şikayetlerinin olmadığını ancak mitinglerinin iyi yansıtılmadığını savunan Ağar, siyasi parti reklamlarına koyulan yasakları eleştirdi. Miting havasında yapılan TOKİ açılışları nedeniyle AKP’yi “ekranların partisi” olmakla eleştiren Ağar, “Biz milletin partisiyiz. Zorluğu var tabi ama bize kolay nasip olmaz” dedi.

        ERKAN BEY’LE KOPUKLUĞUMUZ YOK

        Programda “birleşme çabasının başarısızlıkla sonuçlanmasının parti teşkilatlarında olumsuz etki yaptığı”na yönelik değerlendirmelere ise Mehmet Ağar şu karşılığı verdi: “Seçime çok az kala kongre yaptık, adımızı, amblemimizi değiştirdik. Burada bir gayriciddilik yok, tam tersi inanmışlık var. Seçimden sonra kaldığımız yerden bu işi bitireceğiz. Biz başka partiler gibi seçim ittifakı pazarlığı içinde olmadık.”

        Ağar bir soru üzerine de Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu ile bir kopukluklarının sözkonusu olmadığını söyledi. DP olarak birleşme yönünde yürüdükleri yoldan geri dönmelerinin mümkün olmadığını ifade eden Ağar, DP listelerinde Anavatan döneminde görev yapmış birçok isme yer verdiklerini kaydetti. Ağar, “bizim işimiz bütünleşme, ittifaklar yapıldı geçmişte. Ama birleşme konusunda muvaffakiyet önemli” dedi.

        EYLÜL BAŞINDA BU İŞİ SONUÇLANDIRACAĞIZ

        Mehmet Ağar, birleşme yönündeki çalışmaları Eylül ayı başında yapacakları kongreyle sonuçlandıracaklarını bildirdi. Ağar bir soru üzerine DP’nin baraj sorunu olmadığını ifade ederek “Bizim baraj problemimiz yok. Bizim tek baraj problemimiz tamamlanmayan barajları bitirme meselesidir. Baraj sorunu olmayan yegane parti biziz” dedi. Ağar, oy oranlarının yüzde 15 düzeyinde olduğunu ve bu oranın daha da yükseldiğini savundu.

        KİMSEYE KIRGINLIĞIM YOK

        DP olarak, birleşmenin seçimden önce olmaması konusunda bir kayıplarının sözkonusu olmadığını da dile getiren Ağar bir başka soru üzerine de birleşme görüşmelerinin çıkmaza girmesi konusunda kimseye kırgın olmadığını kaydetti. Ağar, “Kimseye kırgınlığım olmaz. Siyaset kırgınlıkla olmaz. Mehmet Ağar olarak kimseye güvenerek yola çıkmadım. Allaha ve millete güvendim” dedi. Ağar, Demirel’e kırgınlığının olup olmadığına yönelik bir soruya ise “Hiçbir zaman memnuniyetsizliğini görmedim, niye kırılayım” karşılığını verdi.

        ANKA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ