Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem BABA DEĞİL HİZMETKAR

        Recep Tayyip Erdoğan, Malatya Hükümet Alanı'nda halka hitap etti. Konuşmasında cumhurbaşkanı seçimine değinen Erdoğan, seçim sürecinde herkesin adaletten ne anladığının ve kimin ne denli demokrat olduğunun ulus tarafından görüldüğünü söyledi.

        Vatandaşların protesto ifadeleri üzerine Erdoğan, ''Bunların hepsi sizin vicdanlarınızın sesi. Fakat hiç gerek yok'' dedi. Partisinin Turgut Özal ve Süleyman Demirel nasıl seçildiyse aynı biçimde cumhurbaşkanlığı seçimi yapmak istediğini anlatırken, vatandaşların protestolarını sürdürmeleri üzerine Erdoğan, ''Yapmayın, bunu 22 Temmuz'da yapın. Dedim ya, sandıkta yapın'' diye konuştu.

        Emeğin ve alınterinin önemine işaret eden Erdoğan, iktidara geldiklerinde, meyve veren bütün ağaçları ve çiçeklere dolu vurduğunu, bu nedenle umutsuzluğa düşen Türkiye'yi karanlık tünelden çıkardıklarını ifade etti. Erdoğan, ''Şimdi birileri meyveli ağacı taşlamaya çalışıyor, ama attıkları taşlar kendi başlarına düşüyor. Sizler kimlerin meyveli ağacı taşladığını, kimlerin demokratik istikrarı durdurmak istediğini gördünüz, görüyorsunuz'' diye konuştu.

        Vatandaşların ''Vur, vur inlesin, Deniz Baykal dinlesin'' şeklindeki sloganlarına ''Vurmayalım be, vurmayalım'' karşılığını veren Erdoğan, Mevlana'dan bir dörtlük okuyarak, vurmayı değil sevgiyi esas aldıklarını ifade etti.

        Erdoğan, Elazığ'daki mitingde vatandaşların ''beş'' şeklinde tezahürat yaptığını anımsatması üzerine, partililer elleriyle ''yedi'' işareti yaptılar. Bunun üzerine Erdoğan, ''Görüyorum ki kararınızın AK Parti ile yola devam olduğu istikametinde. Gerekli olanı 22 Temmuz'da yapacağınızı görüyorum. Türkiye'yi durdurmak isteyenler 22 Temmuz'da Allah'ın izniyle Malatya'dan hak ettikleri demokrasi dersini alacaklar'' dedi.

        -''MASKE TAKANLAR...''-

        Alandakilerin ''Allahına kurban'' sözlerine ''Sizin de Allahınıza kurban'' karşılığını vererek konuşmasını sürdüren Erdoğan, ''Gökten ne yağar ki yer kabul etmez. Malatya'dan 7 milletvekilliğini istiyoruz'' diye konuştu.

        Erdoğan, Türkiye'nin eski günlere dönmek istemediğini, halkın demokrasi, istikrar, adalet ve güveni daha ileriye taşıyabilecek siyasi irade istediğini anlattı.

        ''Sizler seçimden seçime maske takanları da hak ve hakkaniyet ölçülerine uygun siyaset yapanları da gayet iyi biliyorsunuz'' diye devam eden Erdoğan, açılan bir pankarta işaret ederek, ''Bu iş mazotla olmaz. Benzin kaça diyor. Şimdi duyarlar, benzinin de fiyatını indirirler'' dedi.

        AK Parti ne verdiyse bunun 3-5 katını vereceğini ifade eden liderler bulunduğunu anlatan Erdoğan, ülkenin bu yüzden ekonomik krizler yaşadığını, Türkiye'nin iktidarları döneminde ayakları üzerinde durmaya başladığını kaydetti.

        -''CENAZELERİ İSTİSMAR EDEN TAKIM''-

        Milletin efendisi değil, hizmetkarı olduklarını belirten Erdoğan, milletin hukukunu esas alan bir siyaset ortaya koyduklarını söyledi.

        Milletin ideolojik partilere, halka yukarıdan bakan siyasetçilere artık prim vermediğini kaydeden Erdoğan, halkın Türkiye'ye tarihin en büyük faturasını ödeten koalisyon dönemlerine dönmek istemediğini dile getirdi. Birlik siyaseti izlediklerini, ancak araya fitne sokmak isteyenlerin bulunduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

        ''Bu milleti birbirine düşürmek isteyenler var. Gelirken farklı bir partinin mensuplarını gördüm. Kendi işaretleriyle beraber maalesef çirkin tavırlar içerisinde orada bile gerginliğe prim veriyorlardı. Bu iş, iş değil, ama hayatları böyle geçti. Bunlar şehitlerimizin cenazelerini de istismar eden takım. Çünkü, söyleyecek bir şeyleri yok, millete söyleyecek projeleri yok'' diye konuştu.

        Bütün etnik unsurların tümünün birlik, beraberlik ve bütünlük içinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu anlatan Erdoğan, etnik, bölgesel ve dinsel milliyetçiliği reddettiklerini, 70 milyonu aynı oranda sevdiklerini kaydetti.

        Erdoğan, Malatya'ya yönelik yatırımlarından söz ederken, dönemlerinde 900 derslik, 8 lise, 6 öğrenci yurdu ve çok sayıda ilköğretim okulu ile anaokulu yaptıklarını belirtti.

        Vatandaşların ''Helal olsun'' sözlerine ''Size helal olsun, siz görev verdiniz, biz gereğini yapıyoruz'' diye karşılık veren Erdoğan, okullarda ücretsiz kitap dağıtımını başlattıklarını, ancak CHP'nin bunu eleştirdiğini ifade etti.

        -''BUNLARIN NERESİ DÜRÜST''-

        Geçmişte hortumculara giden kaynakların şimdi sahibine gittiğini kaydeden Erdoğan, 22 bankanın TMSF'ye devredildiğini dile getirdi. Erdoğan, şunları söyledi:

        ''Bu bankalar fona gittiği zaman iktidarda kimler vardı. DSP var mıydı, Anavatan var mıydı, MHP var mıydı'' diye soran Erdoğan, vatandaşların ''Evet'' yanıtı üzerine, şöyle devam etti:

        ''Bunların neresi dürüst Allah aşkına söyler misiniz. Bu bankaların milletimize faturası 40 milyar dolar. Şimdi çıkmışlar bize dürüstlüğü anlatıyorlar. Biz sizin cemaziyülevvelinizi biliriz deyin onlara. Bunların hepsine de haddini bildirmek lazım. İşte buyrun Anavatan Partisi'nin geldiği hal. Merhum Özal neyi inşa etti, şimdi ne oldu. DSP ne oldu. Şu anda herhalde bu seçimlerde de bir diğeri tasfiye olur.''

        Erdoğan, Malatya'ya yönelik icraatlarını anlatmayı sürdürürken vatandaşlar ''Tayyip baba'' şeklinde tezahürat yaptı. Erdoğan, ''Ben sizin hizmetkarınızım, baba değil, babalar geçmişte kaldı. Onlar geçmişte kaldı. Biz babalığa değil, hizmetkarlığa talibiz. Bize vatandaşımız bir Allah razı olsun desin, yeter. Biz bu yola bunun için koyulduk'' diye konuştu.

        Erdoğan, bu sırada alanın ön tarafında ellerini açarak dua eden yaşlı kadına dönerek ''Ah anam ah, Allah kabul etsin. Sağolasın'' dedi.

        Malatya'ya bin yataklı bölge hastanesi yapmayı planladıklarını, yıl sonuna kadar su ve yolu olmayan köy kalmayacağını, ayrıca sulama projesi kapsamında çiftçiye faizsiz kredi vereceklerini belirtti.

        -''HİÇ ŞAKASI YOK''-

        İktidarları döneminde zammı unutturduklarını, öte yandan seçim döneminde mazotun fiyatının düşürüleceğinin ifade edildiğini kaydeden Erdoğan, ''Petrol kuyularımız var, indirecek. Böyle gayri ciddi siyaset olmaz. Ama bunlar zannediyorlar ki bu millet yutar. Bu millet sandığa gömer, hiç şakası yok bu işin, gömer'' dedi.

        Koalisyon döneminin kriz, enflasyon ve zam gibi olumsuzluklarını sildiklerini dile getiren Erdoğan, ''Biz bir kabile siyaseti istemiyoruz. Sınıf ve bölge siyaseti istemiyoruz. Mezhep ve meşrep siyaseti değil, Türkiye'nin özlemi, birlik siyasetidir. Milleti bir bütün olarak kucaklama siyasetidir. Türkiye'nin her bölgesi, her şehrini, her köyünü aynı ruhla sahiplenme siyasetidir'' diye konuştu.

        -PLATFORMDAN ATLAYARAK İNDİ-

        Erdoğan, konuşmasını tamamlamasının ardından, platformun merdiven bulunmayan bölümünden korumalarının yardımıyla atlayarak indi. Kendisine dua eden yaşlı kadının yanına giden Erdoğan, yaşlı kadına sarıldı ve karanfil verdi. Erdoğan, platformun ön bölümünde kimi vatandaşların da sorunlarını dinledi.

        Erdoğan, Erhaç Havaalanı'ndan miting alanına gelirken, Özal köyü yakınlarında yolda bekleyen vatandaşları selamladı ve otobüsü durdurarak çocuklara oyuncak dağıttı.

        AK Parti'nin milletvekili adaylarının da tanıtıldığı mitingde, yoğun güvenlik önlemleri alındı. Mitingi izlemek üzere bir otobüs durağı ile ağaçlara çıkan vatandaşlar uyarılarak, bulundukları yerlerden inmeleri sağlandı.

        Havanın sıcak olması nedeniyle fenalaşan çok sayıda partili ise polis ve sağlık ekiplerince ambulansa götürülerek tedavileri yaptırıldı.

        -ORTAK AÇILIŞ-

        Erdoğan, mitingin ardından belediye ve valiliği ziyaret etti. Erdoğan, valilik ziyaretinde tören mangasını selamladığı sırada ''Başbakan buraya'' biçiminde sevgi gösterisinde bulunan vatandaşların yanına giderek selamlaştı. Erdoğan, çocuklara oyuncak dağıtırken, vatandaşlar da cep telefonlarıyla Erdoğan'ı görüntüledi.

        Erdoğan daha sonra, Malatya Organize Sanayi Bölgesi'ne geçerek, burada 32 fabrika, 16 okul ve 60 kilometrelik bölünmüş duble yolun ortak açılışını gerçekleştirdi.

        Erdoğan, açılışta Malatya'nın son yıllarda büyük sıçrama yaptığını, fabrikaların işsizlere istihdam sağlayacağını söyledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ