Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem KARDAK'TA FALÇATA OPERASYONU

        Türk sahil güvenliği de olta balıkçılığına karşı "falçata" operasyonu başlattı. Türk hücumbotları, kimi zaman Yunan teknelerine neredeyse sıfır noktada yanaşarak, "falçata" bağlı oltalarla, Yunanlı balıkçıların oltalarını koparmaya başladı.

        TÜRKİYE'nin, Ege'deki Kardak kayalıklarında Yunanistan ile yeni bir kriz yaşanmaması için Yunan balıkçı teknelerine karşı ilginç bir yöntem uyguladığı öğrenildi.

        Askerlerin "Falçata operasyonu" diye tanımladığı bu yöntem sayesinde, balıkçı teknelerine eşlik eden Yunan sahil güvenlik hücumbotlarının bölgede Türk sularını ihlal etmesinin önüne bir ölçüde geçildiği bildirildi.

        BALIK ÇİFTLİĞİ KURDULAR

        Güvenilir askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, bir süre önce Kardak açıklarında sıkça Türk ve Yunan sahil güvenlik hücumbotlarının karşı karşıya gelmesi, Yunanlı balıkçıların bölgede balık çiftliği kurmalarından kaynaklandı. Yunan sahil güvenliği, balıkçılara eşlik etmeyi gerekçe göstererek, Türk sularını ihlal etti. Türk sahil güvenliği de bunu önlemek için Yunanlı balıkçıların kurdukları çiftlikleri kullanılamaz hale getirdi.

        OLTA AVCILIĞINA KARŞI FALÇATA

        Yunanlı balıkçılar bu defa da olta ile avlanmaya başladı. Türk tarafının yaptığı tüm uyarılara rağmen Yunanlı balıkçılar olta balıkçılığında ısrar etti. Bunun üzerine Türk sahil güvenliği "falçata operasyonu" başlattı. Türk hücumbotları, kimi zaman Yunan teknelerine neredeyse sıfır noktada yanaşarak, "falçata" bağlı oltalarla, Yunanlı balıkçıların oltalarını koparmaya başladı.

        FALÇATALI OLTA USTASI OLDUK

        Bu yöntemin kararlı şekilde sürdürülmesi üzerine, önce balık çiftlikleri dağıtılan Yunanlı balıkçılar, olta avcılığından da vazgeçmeye başladı. Üst düzey bir askeri yetkili Hürriyet'e şunları anlattı:

        "Balık çiftliklerinin nerede olursa olsun, denizleri kirlettiği bir gerçek. Bunun için bölgedeki Türk balıkçılarını da uyarıyor, gerekeni yapıyoruz. Uyarılarımızı anlamak istemeyen Yunanlıların çiftliklerini kullanılamaz hale getirdik. Olta balıkçılığına karşı da falçata ile çare bulduk. Askerlerimiz falçata ile olta koparmada tam anlamıyla usta oldular."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ