Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem BEYANNAMEDE YÖK, TÜRBAN VE TERÖR YOK

        Son günlerde tırmanan terör olaylarına karşı muhalefet partileri seçim beyannamelerini terör çözümü üzerinde kurarken, AKP’nin seçim beyannamesinde terörün çözümü ile ilgili vaadler yer almazken, YÖK ve dokunulmazlıklara ilişkin ise hiçbir başlığa rastlanmadı.

        Son günlerde tırmanan terör olaylarına karşı muhalefet partileri seçim beyannamelerini terör çözümü üzerinde kurarken, AKP’nin seçim beyannamesinde terörün çözümüne yönelik vaad yer almazken, YÖK ve dokunulmazlıklara ilişkin de hiçbir başlığa rastlanmadı.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP’nin yeni Genel Merkez binasında geniş bir katılımla partisinin seçim bildirgesini açıkladı. 233 sayfadan oluşan AKP’nin seçim beyannamesinde 57 ve 58. hükümetlerin icraatlarına da yer verildi.

        Sağlıktan eğitime, enerjiden kırsal kalkınmaya, Tarım ve hayvancılıktan sosyal danışmaya, dış politikadan AB’ye kadar bir dizi alanda vaadlerde bulunan

        AKP, Türkiye’de en çok tartışılan ve çözüm üretilmeyen üç ana konuyu görmezden geldi.

        TERÖR’DE ÇÖZÜM YOK

        Son günlerde tırmanan ve neredeyse Güneydoğu’dan her gün gelen şehit haberleriyle gerilen Türkiye ve terörü kökünden kazımak için kıyasıya mücadele eden muhalefet partileri bu konudaki çözüm önerileriyle neredeyse seçim bildirilerinin en önemli başlığı haline getirdiler.

        AKP, seçim beyannamesinde terörün çözümü ile igili vaadlerini iki cümleyle geçiştirdi. Özellikle Irak’ın güvenliğinden bahsedilen seçim beyannamesinde, “terör tehdidine karşı da her türlü tedbir er etkin bir şekilde alınacak” denildi. AKP’nin seçim bildirgesinde terörün çözümüne ilişkin kesin ifadeler yer almazken, sadece Milli Güvenlik Kurulu’na her türlü meşru olanakların verileceği vurgulandı.

        YÖK’E DE ÇÖZÜM YOK

        Bu arada Yüksek Öğrenim Kurumları (YÖK) ile ilgili AKP iktidarının TBMM'de yasalaştırdığı ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından iade edilen YÖK yasası Meclis raflarında bekliyor. AKP'nin sürekli eleştiri oklarını yönelttiği YÖK konusuna seçim bildirgesinde yer vermezken, Eğitim bölümünde 57 ve 58. hükümetlerin üniversitelerle ilgili icraatlarını ve yeniliklerini anlattı.

        DOKUNULMAZLIK YOK

        Meclis’te AKP tarafından hazırlanan,”Siyasi Etik Komisyonu” nun kurulmasına ilişkin yasa teklifi de AKP’nin seçim beyannamesinde yer aldı. Ancak, çok tartışılmasına rağmen milletvekili dokunulmazlıklarına ilişkin bir söz ve düzenlemeye rastlanmadı. Bir önceki seçim beyannamesinde AKP, “milletvekili dokunulmazlıklarına geniş yer vermiş, yolsuzlukların önüne geçmek için” seçim meydanlarında söz vermişti. 22 Temmuz Genel seçimlerinde ise AKP’nin seçim beyannamesinde dokunulmazlıklara ilişkin bir söz ve vaade rastlanmadı.

        TÜRBANA ARTIK ÇÖZÜM YOK

        3 Kasım 2002 seçimlerinde, “türbana kesin çözüm getireceğiz” diye meydanlara çıkan AKP seçim bildirgesinde türbana çözüm önerileri getirmezken, 233 sayfalık kitapta türban konusuna yer verilmedi

        ERDOĞAN: BEYANNAMEMİZ CUMHURİYET'İN 100.YILI HEDEFİDİR

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin seçim beyannamesini açıklayacağı toplantıda 4.5 yıllık icraatlarını anlattı. Erdoğan, 22 Temmuz seçimleri öncesindeki seçim beyannamelerini ise “Bu seçim beyannamesi 2023 Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olarak hedeflenmiştir. 3 Kasım 2002 seçim beyannamemizin bir devamıdır. İcraatlarımızın devamıdır. Bu beyanname partimizin bir açılımıdır” şeklinde tanımladı.

        Erdoğan, AKP’nin yeni genel merkez binasında milletvekili adaylarının tanıtımından sonra ikinci kez basının karşısına geçerek seçim bildirgesini açıkladı. Erdoğan’ın konuşması mini bir meydan miting havasında geçti. Seçim bildirgesinin açıklandığı toplantıda AKP iktidarının icraatları anlatıldı. Muhalefet partileri özellikle CHP eleştirildi.

        Erdoğan, bugüne kadar kendisi dışında hiçbir siyasi liderin mal beyanını kamuoyu önünde açıklamadığını söyledi.

        Başbakan Erdoğan, AKP Genel Merkez Binası’nda partisinin seçim bildirgesini açıkladı. Mini miting havasında geçen toplantı sine vizyon gösterileriyle başladı. 22 Temmuz Genel seçimlerinde bugüne kadar gidilen illerde yapılan meydan mitinglerinden özetler gösterildi.

        Başbakan Erdoğan, seçim bildirgesini açıklamadan önce sözlerine, “3 Kasım’da milletten aldığımız yetkiyi onurla taşıdık. Uzun ince bir yolda gece gündüz demeden aynı aşkla çalıştık” diye başladı.

        BİR 5 YILA DAHA TALİBİZ Erdoğan, bir 5 yıl daha yönetime talip olduklarını belirterek, “Seçim beyannamemizde ilk istasyon 2013, ikinci istasyon olarak 2023’ü hedefledik. Çünkü 2023 Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü. Bu seçim beyannamemiz 2023’e yönelik” dedi.

        ANKARA’YA MAHKUM OLDULAR 14 Ağustos 2001’de, doğu batı ayrımı yapmadan herkesi kucaklayarak yola çıktıklarını belirten Başbakan Erdoğan, AKP dışındaki siyasi partilerin Ankara’ya mahkum olduklarını vurgulayarak, “Kendilerine getirilen yazılı metinlere hep, ‘ha bu kadar mıydı’ dediler ve imza attılar” şeklinde eleştiri getirdi.

        VEKALET YENİLENECEK “Bu seçim beyannamesiyle 22 Temmuz’da yaşayacağım genel seçim milletten aldığımız vekaleti yenileme tazeleme anlamı taşıyacaktır” diyen Erdoğan, seçim bildirgelerinin partinin bir açılımı olduğunu, gerçekleştirilen hizmetlerin devamı olduğuna işaret etti.

        ARAŞTIRMA MERKEZİNE SİPARİŞ USULÜYLE HAZIRLATMADIK Devlet önceliği olan bir iktidar olmadıklarını, insan öncelikli bir iktidar olduklarının altını çizen Başbakan Erdoğan, “Biz bu beyannameyi bir araştırma merkezine sipariş usulüyle yaptırmadık. Profesyonel bir ekibin hazırladığı beyanname değil. Eğer öyle olsaydı geçmişteki gibi beyannameler olurdu. Biz bizzat yaşayanlara hazırlattık. Ekibimizle milletvekillerimizle hazırladık” şeklinde konuştu.

        MAL VARLIĞINA AÇIKLAYAN İLK LİDERİM Başbakan mal varlığını açıklayan ilk siyasi lider olduğunu belirterek, diğer siyasi liderleri de eleştirdi. Erdoğan, “Bunu açıklamayan liderler şimdi meydanlarda gövde gösterisi yapıyor. Hiç bir partinin hesapları açık değil. AKP’nin bütün hesapları ve harcamaları açıktır ve internet sitesinde yayınlanıyor” dedi.

        BAYKAL’A ELEŞTİRİ Son günlerde seçim meydanlarında mazotu düşürmeye yönelik vaatlerde bulunan Deniz Baykal ve Mehmet Ağar’ı da eleştiren Erdoğan, “Sayın Baykal Maliye ve Enerji Bakanı olduğu dönemi ne çabuk unuttu. Tüp kuyruklarını , benzin kuyruklarını ne çabuk unuttu. Artık kuyruklara koşan bir Türkiye yok” dedi.

        BİZİ KOPYA ETMEYİN Sosyal Güvenlik reformuna engel olan CHP’yi, “Ayıptır, şimdi bunu seçim beyannamelerine koymuşlar. ‘2B’ de kıyamet kopardılar şimdi seçik vaadi olarak sunuyorlar. Bize karşı çıktılar. Ben bunların samimi olduklarına inanmıyorum” şeklinde suçladı.

        MİNİ MİTİNG Başbakan Erdoğan partisinin yeni genel merkez binasında mini bir miting havasında konuştu. Bakanların, milletvekillerinin ve ilk kez AKP sıralarından Meclis’e girecek milletvekillerinin katılımıyla gerçekleşen seçim beyannamesi açıklamasında, sine-vizyon gösterileriyle 22 Temmuz genel seçimlerinde gidilen illerden meydan mitinglerinden kısa gösteriler sunuldu. Erdoğan konuşmasında 4.5 yıllık AKP iktidarının icraatlarını anlattı. Muhalefete yüklendi.

        ANKA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ