Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Dikkat, AKP ajanları diğer parti mitinglerinde

        Acaba diğer partilerin casuslarla izlendiklerinden haberi var mı?

        Bahçeli, TÜSIAD davetini aslında niye reddetti?

        Ankara'da tanınan bir profesör, MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşmesini aktardı. Sohbetlerinde konu, diğer liderler giderken Bahçeli'nin neden TÜSİAD'ın davetini geri çevirdiğine gelmiş. Hatırlarsanız, Bahçeli ile TÜSİAD arasında devam eden bir gerginlik var. Daha önce, MHP lideri, bir raporu nedeni ile, TÜSİAD'ı, 'PKK'nın siyasi projelerine sahip çıkmakla' suçlamıştı. Son olarak da, Patronlar Kulübü'nün davetini, 'Ben bir tek milletin huzuruna çıkarım' diyerek reddetmişti. Görüşmede, profesör, MHP liderine, "Gerçekten neden gitmediğinizi herkes hâlâ merak ediyor. Bilmediğimiz bir nedeni daha var mı?'' diye sormuş. Bahçeli de, aslında neye kırıldığını ortaya koyan enteresan bir noktaya dikkat çekmiş: "TÜSİAD'ın bana gönderdiği yazıda, bir toplantı düzenlendiği bilgisinin ardından günü, saati, nerede yapılacağı ve konusu sıralanıyordu. Ayrıca, konuşmam sonrası sorulara cevap vermem de isteniyordu. Bunu, şık bulmadım. Türkiye'nin önemli bir siyasi partisinin genel başkanının önceden aranılıp hangi gününün müsait olduğu sorulup, toplantı konusu, saati gibi ayrıntılarla ilgili de görüşünün alınması gerekirdi. Bu yapılmadan doğrudan yazı ile bana dikte ettirilmeye çalışınca bu haklı tepkiyi gösterdim."

        Baykal'ın şehir efsanesi iştahı: Ben yiyerek kafayı bulurum

        Habertürk'te Melih Meriç'in sunduğu Basın Kulübü'nün geçen hafta konuğu CHP lideri Deniz Baykal'dı. Reklam aralarındaki sohbette, söz, bir şehir efsanesi gibi konuşulan Deniz Bey'in meşhur iştahından açıldı. Çünkü her sabah 6 km yürüyen, uzun yüzmeleri ile bilinen ve yaşamına dikkat eden Deniz Baykal'ın aynı zamanda sıradışı bir iştahının olduğundan konuşulur. Hatta, bazıları bir oturuşta 3- kişinin yediğini tek başına yiyebileceğinden bahseder. Zaman zaman dışarıya sert uzlaşmaz bir görüntü verse de, özel sohbetleri çok keyiflidir. Gerçekten de Baykal, 'Bu kadar çok yer misiniz?' sorusuna gülerek yanıt verdi: "Doğru. İyi yerim. Ama yakmasak yemeyiz. Kendimize çok dikkat ediyoruz. Alkol genelde almam. Belki arada sırada sağlığa faydası olduğu için bir kadeh şarap içerim. Ama yemek benim için bir hobidir. Hatta, bana içki teklifinde bulunanlara da, 'Ben yiyerek kafayı bulurum' derim.''

        Wilson, Şener'i niye ziyaret etti?

        Ankara'da geçen perşembe Genelkurmay'da, Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Gül'e verilen brifingin hemen sonrasında bir de Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in önce ABD Büyükelçisi Ross Wilson ardından Cumhurbaşkanı Sezer ile görüşmesi ortamı esrarengiz bir havaya sokmuştu. Milletvekili olmama kararı alan ve son dönemde en çok konuşulan isimlerden Şener, 'Neden bu görüşmeleri yaptı, acaba bir mesaj taşıyor?' sorularına hedef olmuştu. Kabinenin en etkin isimlerinden birine, 'Nedir bütün bunlar' diye sorduk. Gülümsedi ve şunları söyledi: "Abdüllatif Bey'in temaslarından bizim de haberimiz yoktu. Araştırdık. Tamamen talihsiz tesadüfler. Cumhurbaşkanı ile Köşk'te bekleyen bir SPK kararnamesinin onayı üzerine görüşmüş. ABD Elçisi de, kendisini, 'Neden vekil olarak aktif siyasete devam etmediği konusunda konuşmak için ziyaret etmiş.'' Zaten, Köşk ziyaretinin SPK ile ilgili olduğunu cumartesi SABAH gazetesinde yazmıştık. Ancak, kabinenin kritik isimlerinden biri de bu teyitleri verince durum netleşti. Malum, bu aralar Şener de dahil adı geçen herkesi zedeleyen Köşk komplo teorilerinin haddi hesabı yok. En azından, bu gerçek, ABD Elçisi Wilson'un, Şener'e, 'Siz Cumhurbaşkanı olun' mesajını verdiği, bunun da Abdüllatif Bey tarafından apar topar Köşk'e ulaştırıldığı gibi bir teoriyi tamamen çürütüyor. Zaten, iş ABD tarafından bu hale getirildiyse 'yazıklar olsun' demekten başka çare yok.

        Dikkat noktası

        -Türkiye, ABD'ye, terörist PKK'ya karşı somut adımları içeren bir istekler listesi verdi. Ciddiyeti anlayan ABD de alarma geçti. Yakında, ABD'nin atacağı adımlara dikkat.

        - Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt ile Başbakan Erdoğan'ın tarihi Dolmabahçe Zirvesi ile ilgili sır sürüyor. Ancak, Erdoğan'ın çok yakınına, 'Türkiye'nin önünü açan olumlu bir içeriği var' dediği bilgisi konuşuluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ