Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TSK 'ASKER EĞİTİMSİZ' DİYENLERE YANIT VERİYOR

        'Asker eğitimsiz' iddialarından rahatsız olan Kara Kuvvetleri Komutanlığı, bugün Isparta Eğirdir'deki Dağ ve Komando Okulu'nda gazetecilere eğitim ve tatbikatları izletiyor. HABERTURK.COM yazarı Erol Mütercimler, Eğirdir'den bildiriyor....

        EDOK Komutan Yardımcısı Korgeneral Necdet Özel tatbikatı yönetiyor. Arazide gerçek mühimmatla ve gerçek mücadele ortamında tatbikat alanında neler yaşanıyorsa tanık olduk. Henüz 3 haftalık acemi askerlerin eğitimleri bile mükemmeldi. Biraz sonra Asteğmenlerle daha kıdemli askerlerin eğitimlerini göreceğiz. Eğitimler gerçek mühimmatla yapılıyor. Buradaki askerlerin eğitimleri olağanüstü. PKK'lıların yollara döşedikleri mayınların birebir aynısı burada da yapılmış, onlar ne yapıyorsa hepsi öğretiliyor, bu bombaların nasıl imha edileceği de öğretiliyor.

        Geceye kadar devam edecek tatbikat. Kara Kuvvetleri Komutanı da akşam saatlerinde Eğirdir'de olacak.

        16:36 Şu anda gittiğimiz eğitim alanı dünyada tek olan bir eğitim alanı. Tırmanma merdiveninin 72 metre olduğunu söylüyorlar. Öteki parkurlar da zorlu parkurlar. Ve yirne çatışma ortamındaki gerçek senaryolara göre yapılan eğitimleri izleyeceğiz. Gerçek patlayıcılar kullanılacak. Ve yine Güneydoğu'daki arazi koşullarındaki Asteğmen adaylarıyla er ve erbaşların yapmış oldukları eğitimi izleyeceğiz.

        21:00Gece yürüyüşü ve gece eğitimini izleyeceğiz. Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ'u bekliyoruz. Duyumlarımıza göre bir de açıklama yapacakmış.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ