Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Unakıtan ve Yılmaz Eskişehir'de

        Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ''Şimdiye kadar pek yaşamadığımız bir kuraklık yaşıyoruz. Kuraklıkla ilgili bazı tedbirler alıyoruz'' dedi.

        Bakan Unakıtan ve Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, Eskişehir Ticaret Borsası'nı ziyaret etti. Ticaret Borsası Meclis toplantısına katılan Unakıtan ve Yılmaz, Ticaret Borsası Başkanı Selim Öğütür'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

        Bakan Unakıtan, Eskişehir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Çetin Sızanlı'nın son zamanlarda yaşanan kuraklık nedeniyle çiftçiye ödenen paraların artıp artmayacağını sorması üzerine, şöyle konuştu:

        ''Bu kuraklık şimdiye kadar pek yaşamadığımız bir durumdu. Türkiye harita üzerinde bakıldığında hilal şeklinde bir kuraklık yaşıyor. Bununla ilgili bir çalışmamız var. Tarım ve Köyişleri Bakanı ve ilgili kişilerle bir toplantı yaptık. Borçların ertelenmesini de içeren bir kararname hazırladık. Çalışma son aşamaya geldi. Bir iki güne kadar Başbakan Erdoğan'a sunarız. Kuraklıkla ilgili bazı tedbirler alıyoruz. Ayrıntıları Tarım ve Köyişleri Bakanı açıklayacak. Bu kararnamenin içine Eskişehir'i de aldık.''

        Bakan Unakıtan, daha sonra lisanslı depo yapmak için arazi isteyen Ticaret Borsası Başkanı Selim Öğütür'e yardımcı olacaklarını da belirterek, Sevinç Köyü yakınlarındaki 50 dönümlük araziyi Ticaret Borsası'na tahsis edeceklerini bildirdi.

        ''Ulaştırmada sessiz devrim yaşandı''

        Ulaştırma Bakanı Yılmaz, Ulaştırma Bakanlığının bir hizmet kurumu olduğunu belirterek, insanlara birinci sınıf hizmet vermeye çalıştıklarını kaydetti.

        Çalışma ve projelerde insanı temel aldıklarını ifade eden Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:

        ''Çünkü temel değer insandır. İnsanın değeri de en iyi şekilde demokraside belli olur. Eğer demokrasi yoksa insan sayılardan ibarettir. Bir ülkede demokrasinin yerleşip yerleşmediği devletin halkına verdiği hizmet kalitesiyle ölçülür. Bu dönemde hava yolunda vatandaşlarımıza birinci sınıf hizmet vermek istedik. Trabzon'dan Adana'ya uçak ücreti ile otobüs ücreti hemen hemen aynıdır. İç hatlarda 8 milyon insan taşınırken, şimdi 29 milyon insanımız taşınmaktadır. Bunların bir çoğu da hayatında ilk kez uçağa binmiştir. İşte birinci sınıf hizmet vermek budur. Kara yolunun yanında vatandaşına seçenek sunmak budur. Çünkü seçeneğiniz varsa özgürsünüz, seçeneğiniz yoksa özgür değilsinizdir.''

        Bakan Yılmaz, kara yolu taşımacılığının disiplin altına alındığını belirterek, ''Bir ülke düşünün ki, taşımasının yüzde 94'ü kara yoluyla yapılsın, böyle şey olur mu? Avrupa'da yüzde 50 kara yoludur, yüzde 50 demir, hava ve deniz yoludur'' dedi.

        ''Bu dönem ulaştırmada sessiz devrim yaşandı'' diyen Bakan Yılmaz, şöyle devam etti:

        ''Neden sessiz devrim diyoruz, çünkü ulaştırma bakanlığının ne hizmet yaptığını kimse duymadı, bilmedi. Bu dönemde devletin kasasından bir kuruş para çıkmadan yap, işlet, devret modeli ile Antalya, Dalaman, İzmir havaalanları halkın hizmetine sunuldu. Bizim havaalanlarımız, Avrupa'nın havaalanlarından kat kat güzeldir. 1 saatlik mesafede vatandaşın havaalanına ulaşmasını istiyoruz. İşte Türkiye'de yapılmak istenen budur.

        Denizcilikte de sessiz devrim gerçekleştirdik. Bursa-İstanbul arası 1 saat 15 dakika. Bursa, İstanbul'un mahallesi haline getirildi. 2002 yılında Türkiye gemi inşasında dünyanın 23. ülkesiydi. Bugün dünyanın 8. ülkesidir. Devam eden tersane yatırımlarımız tamamlandığında dünyanın 4'üncüsü olacağız.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ