Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Erzincan'ın İliç ilçesine bağlı köyde yangın

        Erzincan'ın İliç ilçesine bağlı Bozçalı köyünde meydana gelen yangında 10 ev tamamen, 2 ev de kısmen yandı.

        Erzincan'a 120 kilometre uzaklıktaki 55 haneli Bozçalı köyünde dün saat 17.00 sıralarında, Nazim Irk'a ait evde elektrik kontağından çıktığı sanılan yangına köy halkının büyük çoğunluğu tarlada çalıştığı için yeterli müdahelede bulunulamadı.

        Kısa sürede çevredeki diğer evlere de sıçrayan yangında 10 ev tamamen, 2 ev de kısmen yandı. Yangına, Erzincan Belediyesi ile Refahiye, İliç, Kemaliye ilçeleri ile Sivas'ın Suşehri ilçesindeki itfaiye ekipleri müdahale etti. Yaklaşık 7 saatlik yoğun bir çalışmanın ardından kontrol altına alınan yangının ardından Erzincan ve İliç'ten gelen iş makineleri soğutma çalışmasına katıldı.

        Yangında kül olan evlerden geriye sadece taş ve toprak yığınları kaldı.Yangının meydana geldiği köye giden İliç Kaymakamı Yakup Güney, çalışmaların koordineli bir şekilde yürütülmesini sağladı.

        Yangında, Nazim Irk, İsmet Irk, Mürsel Irk, Halime Irk, Sıtkı Irk, Abdullah Coşkun, Fazıl Coşkun, Nuri Coşkun, Yusuf Coşkun ve Kamil Coşkun'a ait evler tamamen yandı. Yangının sıçradığı evlerdeki eşyalar diğer evlere taşınırken, evleri yanan vatandaşlar minibüslerle İliç'e gönderildi. Sabah saatlerinde kül olan evlerini gözyaşları içinde seyreden Halime Irk (38), İstanbul'dan tatil için köye geldiklerini, kayınpederi Nazim Irk'a ait evdeki yangında bütün eşyalarının yandığını söyledi. Köydeki hasar tespit çalışmalarının bugün başlayacağı belirtildi.

        (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ