Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SAİD-İ NURSİ SÖZLÜSÜ

        Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Mahmut Özyürek, Çelik hakkında Milli Eğitim Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve Isparta Valiliği'ne 25 Haziran'da suç duyurusunda bulundu.

        Notlar ve tepki

        İddiaya göre, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Çelik, Said-i Nursi'nin Risale-i Nur Külliyatı'ndan derlenmiş sözlerini iki sayfa halinde bastırarak öğrencilerine dağıttı. Notlarda, Said-i Nursi'nin "Gözlerin zinası bakmaktır", "Cennet kılıçların gölgesi altındadır", "Çok gülmek kalbi öldürür" gibi ifadelerinin yer aldığı belirtildi. Çelik, daha sonra bu notlardan öğrencilerini sözlü yaptı.

        "Atatürk ve Cumhuriyet karşıtlığıyla bilinen Said-i Nursi'nin düşüncelerinin öğrencilerimize dağıtılması, genç beyinlerin bunlardan sözlü sınava tabi tutulması anlaşılır gibi değil. Bir öğretmenin, Atatürk ve Cumhuriyet karşıtlığı belgeli Said-i Nursi'nin propagandasını yapması dehşet vericidir."

        Konu hakkında detaylı bilgileri olmadığını belirten Isparta Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, hemen soruşturma açılarak okula müfettiş gönderileceğini söyledi.

        MEHMET ÇINAR

        DHA ISPARTA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ