Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Nobel Edebiyat Ödülü Türkiye'nin

        Adalet Ağaoğlu

        Türk edebiyatının bir üyesinin dünyaca ünlü Nobel Edebiyat Ödülünü alması beni çok mutlu etti. Dış konferanslarımda da Türk toplumunun tanınmadığını defalarca söyledim. Türk romanı, edebiyatı bizim toplumsal sancılarımızı dünyaya daha iyi anlatacak. Türk edebiyatı ve romanın başka dünyalarda öne çıkması lazım. Ben de soykırım olmadı derim.

        Hasan Cemal:

        Orhan Pamuk'un böyle bir ödül almasına çok sevindim. Türkiye'nin de bu sevinci paylaşmasını ve gurur duymasını diliyorum. Pamuk'un bu ödülü aldığını duyar duymaz ‘eyvah’ dedim. Çünkü Orhan Pamuk'un bu ödülü kazanması bazı çevreleri hiç memnun etmeyecek. Orhan Pamuk kuşkusuz demokrasi açından bir yüz karası olan Fransa’nın bu kararını kınayacaktır bu konuda kuşkum yok.

        Murathan Mungan

        Türk edebiyatı ve Orhan’ı kutluyorum. Türkiye bu ödülü uzun zamandır bekliyordu. Ermeni tartışmalarıyla Orhan’ın edebiyatçı yönünün gölgede bırakılmamasını diliyorum. Bu tartışmalar Orhan Pamuk’un yapıtlarını değersizleştirmemelidir. Sonuçta Fransa’da yaşananlar Orhan Pamuk’un suçu değil. Bu ödül aynı zamanda Türkiye’de verilmiştir. Kimse hayattaki duruşunu bir ödüle göre belirlemez. Yazarlar ödül almak için yazar olmazlar. İşin içinde bazı kesişmeler de var. Ama bence bunun keyfini sürmek gerekir. Bu ödülün Ermeni tartışmalarıyla kesişmesi aslında bir şansızlık. Muhtemelen kendisi bu konuda bir şeyler düşünmüştür.

        HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ