Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan bana deve göndersin Arabistan'a gideyim

        Hürriyet Gazetesi Yazarı Bekir Coşkun, “O benim cumhurbaşkanım olmayacak'' yazısına Erdoğan'dan gelen sert tepkiye, "Herkesi böyle mi kucaklayacaklar" diyerek yanıt verdi. Coşkun, "Başbakan'ın yapacağı bana bir deve göndermektir. Arabistan'a gitmem için" dedi.

        Yazar Bekir Coşkun, Başbakan Erdoğan'ın kendisine yönelik olarak söylediği “Bazıları çıkıp benim cumhurbaşkanım olamaz’ gibi ifadelerde bulunabilir. Maalesef edep adap bilmeyenler de var. Onu diyebilen insan önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkması lazım" sözleriyle ilgili sorularımızı yanıtladı. Bekir Coşkun, Erdoğan'ın sözlerini şöyle değerlendirdi:

        "Başbakan büyük bir hata yaptı. Seçimlerden sonra Türkiye'de iç barışı sağlamak için herkesi kucaklayacak, herkesin 'Cumhurbaşkanım' diyebileceği birisini seçme fırsatı vardı. Bu fırsatı kaçırdı. Şimdi kendisi gibi düşünmeyenlerin ülkeden çekip gitmesini istiyor. O zaman kendisine oy vermeyen %53 'lük kesimi göndermesi lazım" dedi.

        Coşkun sözlerini şöyle sürdürdü: "Seçimlerden önce uzlaşmacı, mazlum ve haksızlığa uğramış bir hava ile konuşan Erdoğan, oyları cebine koyduktan sonra, Gül'ü ön plana çıkardı. Kendisi de ateşle oynadığının farkında. Buna karşı çıkanlara kızıyor. Oysa önemli bir fırsat kaçırdı. Bu tavrıyla huzur ve barış ortamına kazık attı. Ben köşemde yazdığım için 'çekin gidin bu ülkeden' diyor. Bunu yalnız bana söylemiyor. Benim gibi düşünenlere de bunu söylüyor. Bu bir Başbakan'ın edeceği laf değil. Yakışmaz bu laflar. Kendi vatandaşına 'çek git' nasıl diyebilir bir Başbakan? Ha, vatandaşına "Ananı al da git" diyen Tayyip Erdoğan'a yakışır, ama bir Başbakan'a bu yakışmaz. Bu sözü künyesine işlenir ve daha çok karşısına gelir."

        Erdoğan ve çevresindekilerin sevmedikleri insanları, hoşuna gitmeyen şeyleri söyleyenleri bir yerlere göndermek gibi bir huyu olduğunu söyleyen Coşkun, "Başbakan, vatandaşlıktan çık' diyor. 'Bu da benim hakkım' diyor. Ama benim hakkım değil. Ben Erdoğan'a 'Türkiye vatandaşlığından çık git' diyemem. Hiçbir vatandaşamıza çık, git diyemem. Ama kendine bunu istemeyi hak görüyor." diye konuştu.

        Başbakan'ın açıklamasının ardından okuyucularından destek mesajları aldığını ifade eden Bekir Coşkun, "Okuyucularım çok duyarlı. Benim arkamda okuyucularım var. Başka bir desteğim yok. Kalemim ve yazılarım ile varım ben. Yarınki yazımı herkes gibi ben de merak ediyorum. Çünkü henüz yazmadım, ancak elbette Başbakan'a bir yanıtım olacak." dedi.

        Bir süre önce Hürriyet'teki işine son verilen Emin Çölaşan ile bu konu hakkında konuşmadıklarını söyleyen Coşkun, "Emin'i Hürriyet'ten kovulduğu için kıskanırdım. Şimdi ben ülkeden kovuldum. Kıskanmama gerek kalmadı" dedi.

        Milliyet

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ