Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem THY’de anlaşma sağlanamadı

        THY yönetimi ile Hava-İş Sendikası temsilcileri arasında dün yaklaşık 12 saat süren görüşmeden sonuç çıkmadı. Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin herhangi bir gelişme olmadığını belirtirken, THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin ise "Bugün neticeyi alırız" diye konuştu.

        Kamu İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri Adnan Çiçek, Çalışma Genel Müdürü Saadettin Aykıl, THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, THY Genel Müdürü Temel Kotil, THY Yönetim Kurulu Başkanvekili Hamdi Topçu, Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin ve sendika yönetiminden oluşan 15 kişilik ekip, dün 13.30’da THY Genel Müdürlük binasında toplantıya oturdu. Toplu iş sözleşmesiyle ilgili uyuşmazlık maddeleri teker teker ele alındı.

        Taraflar, saat 00.30’u gösterirken masadan kalktı. Hava-İş Başkanı Atilay Ayçin basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Pazarlık yapılmadı. Maddeler üzerinde görüşüldü. THY yönetimi bir arttırımda bulunmadı. Herhangi bir gelişme yok. İlgili kurullarla görüştükten sonra görüşmelerin devam edip etmeyeceğine karar vereceğiz" dedi. THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin ise, "Bugün neticeyi alırız. Görüşülecek birşey kalmadı. Bugünolay netleşecek. Herşey görüşüldü" diye konuştu. Ayçin’in "Bir gelişme olmadı" sözlerinin hatırlatıldığı Karlıtekin, "Gelişme olmaz mı? Oldu da, önemli olan bu gelişme sözleşmeyi bağlamaya yetecek mi? Bu ayrı bir konu. Çok hassas bir noktadayız. Herşey pamuk ipliğine bağlı. İnşallah müspet neticenir" dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ