Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Konvoyla uğurlanacak

        Sivil toplum kuruluşları ve bazı vatandaşlar Çarşamba günü Sezer’i yalnız bırakmayacak. Köşk’ün önünde toplanacak grup Sezer’i çiçeklerle Gölbaşı’na uğurlayacak

        Onuncu Cumhurbaşkanı Sezer’in koltuğunu devredeceği 29 Ağustos Çarşamba günü, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş Çankaya Köşkü’nde olmayı planlanıyor. Sezer’i slogansız, bayraksız, pankartsız ama çiçeklerle uğurlamak için hazırlanan örgütler, vatandaşların da yoğun ilgi göstermesini bekliyor. Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği üyesi sivil toplum örgütleri temsilcileri’nin VATAN’a açıkladığı uğurlama programı şöyle: Pazar günü Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği temsilcilerinden oluşacak 4 kişilik heyet Sezer’le Çankaya Köşkü’nde görüşecek. Görüşme esnasında sivil toplum örgütleri üyeleri ve vatandaşlar Köşk’ün önünde toplanacak. Sezer’in görevi devredeceği Çarşamba günü de yine sivil toplum örgütleri ile vatandaşlar Köşk’ün önünde olacak. Türk bayrakları ya da pankartlar yerine çiçekler taşıyacaklar. Sessiz ve abartısız bir uğurlama olması için, sloganlara da izin verilmeyecek. Sivil toplum örgütleri temsilcileri şöyle konuştu:

        Minnetimizi göstereceğiz

        * Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Türkan Saylan: Pazar günü 4 kişilik heyet Cumhurbaşkanını makamında ziyaret ederek hepimiz adına teşekkür edecekler. Sanırım Köşk’ün önünde de sivil toplum örgütleri üyeleri ve halk bekleyecek. Abartılı bir veda olmayacak. Kendisine hizmetleri için minnetimizi ifade edeceğiz.

        * Bizim Ülke Derneği Başkanı Prof. Dr. Aysel Ekşi: Bayraksız, pankartsız, slogansız, sessizce ve elimizde çiçeklerle, halk olarak Sezer’e teşekkür etmek arzusundayız. Sezer’in özel kalemine bu talebimizi ilettik. Henüz kesin bir yanıt gelmedi ancak, daha zaman var bekliyoruz. Çarşamba günü olması planlanıyor, değişiklik olabilir.

        Türkiye’de 101 pare top atışı olacak

        * Gül’ü 11. Cumhurbaşkanlığı’na taşıyacak süreç, Salı günü saat 15.00’de Meclis’te Başkan Köksal Toptan’ın Genel Kurul açılışını yapması ile başlayacak. Gül’ün cumhurbaşkanlığının kesinleşmesi halinde, oturuma 18.00’e kadar ara verilecek. Gül, Dışişleri Konutu’nda Cumhurbaşkanlığı yemin töreni için hazırlayacak. Frak yerine, koyu renk takım elbise giyecek olan Gül’ü törene bizzat eşi Hayrünisa Hanım hazırlayacak.

        * Gül, Meclis’e saat 17.45’te Çankaya Kapısı’ndan girecek ve kendisini “en yaşlı başkanvekili” olan Eyüp Cenap Gülpınar karşılayacak. Gül’ü andı tamamlar tamalamaz, Meclis’te Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası İstiklal Marşı’nı çalacak. Ardından, Ankara’da Kara Harp Okulu’nda, Türkiye’nin diğer bölgelerinde ise tüm ordu ve kolordu komutanlıklarında 101 pare top atışı yapılacak. Türkiye’nin 11. Cumhurbaşkanı’na sahip olacağı Salı günü ayrıca, tüm ülkede “aydınlatma” yapılacak.

        Vatan

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ