Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 'Türkiye de Kuzey Irak'ı vuruyor'

        Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) internet sitesinde yer alan iddiada, Kuzey Irak sınır hattındaki Türk askerlerinin terör örgütü PKK kamplarını yeniden bombalamaya başladığı öne sürüldü. Haberde Türk topçularının Zaho kırsalındaki Haftanin bölgesini şiddetli biçimde bombaladığı ifade edildi.

        KYB’nin sitesinde “Sınır ötesi operasyon için uzun bir süreden beridir Kuzey Irak sınırlarının bir çok noktasında büyük bir askeri güç bulunduran Türk Silahlı Kuvvetleri’ninö PKK’lı teröristlerin bulunduğu tahmin edilen Haftanin dağı ile Pusağa vadisini top ateşine tuttuğu savunuldu. Gece geç saatte başlayan ve sabaha kadar belirli aralıklarla devam ettiği belirtilen bombardımanına bazı yerleşim alanlarının da hedef olduğu iddia edildi.

        KYB: “İRAN KANDİL’İ TEKRAR VURMAYA BAŞLADI"

        KYB’nin sitesi ayrıca İran’ın, PKK ile PJAK üyesi teröristlerin bulunduğu Kandil ve Hakurk dağlarını 40 saat aradan sonra yeniden bombalamaya başladığını savundu.

        KYB, İran ordusunun Hakurk’dan Kandil dağına uzanan sınır hattının yaklaşık 20 kilometrelik büyük bir alanı ağır silahlarla kuşattığını öne sürdü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ