Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Türkiye'nin en güzel ormanları yanıyor

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da tatilini geçirdiği Golden Key Tatil Köyü gazeteci Güneş Tecelli'ye ait olan camping güvenlik için boşaltılmış durumda.

        Orman yangınında şu ana kadar yaklaşık 15 hektar kızılçam ormanının yandığı açıklandı. Marmaris'te başlayan yangına 2 uçak, 7 helikopter, 15 arazöz, Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'na bağlı itfaiye. Asker ve arazözler, 250 orman yangın işçisi ve vatandaşlar katılıyor.

        VİDEO İÇİN TIKLAYIN

        Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mümtaz Kanat, Dalaman yangınına müdahale eden uçakların Marmaris'e yönlendirildiğini belirterek, "Duruma göre havadaki uçak ve helikopterleri Marmaris veya Dalaman'a yönlendiriyoruz. Antalya, mersin, Denizli ve İzmir'den hava desteği olarak helikopter geldi. Rüzgarın şiddetli esmesi sonucu yangınları kontrol altına almakta zorlanıyoruz. Ekiplerimiz havadan ve yerden yangınları söndürme çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

        TURİSTLER BÖLGEYİ TERKETTİ

        Yoğun duman altında kalan turistler, yangın bölgesini terkederkerlen; bölge halkı da söndürme çalışmalarına yardımcı oluyor.

        Ancak şiddetli esen rüzgar, yangın çalışmalarını engelliyor.

        MUĞLA VALİSİ ÇALIŞMALARA KATILDI

        Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu da yangın bölgesine geldiği ve yangın söndürme çalışmalarına katıldığı bildirildi.

        İKİ YANGIN BİRDEN

        Bu arada Muğla Orman Baş Müdürlüğü aynı zamanda iki yangını bastırmaya çalışıyor. Muğla Bördibet civarındaki yangın devam ederken; Dalaman'da süren yangın da kontrol altına alındığı bildirildi...

        Muğla Orman bölge Müdür Yardımcısı Mümtaz Kanat, Dalaman ilçesine bağlı Kayabaşı köyü Akarca mahallesi yakınlarında sabah saat 09:00 sıralarında ziraat arazisinde başlayan orman yangınının rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana sıçradığını belirtti. Dalaman'daki orman yangınında şu ana kadar yaklaşık 20 hektar alanın yandığı açıklanırken, Marmaris'te çıkan orman yangını nedeniyle helikopter ve uçakların bir kısmının Marmaris'e kaydırıldığı öğrenildi.

        MUĞLADA'Kİ YANGIN

        Muğla'nın Dalaman ilçesine bağlı Kızılkaya köyünde çıkan ve Elcik ile Kayadibi köylerine kadar ulaşan yangının kontrol altına alındığı bildirildi.

        Kızılkaya köyünde sabah saatlerinde çıkan orman yangınına, 2 uçak, 4 helikopter, 10 iş makinesi, 300'den fazla orman işçisi, köylüler ve jandarma ekipleri müdahale etti. Şiddetli rüzgar ve arazinin engebeli olması nedeniyle zor koşullar altında sürdürülen çalışmalar sonucu, yangın kısmen kontrol altına alındı.

        Yetkililer, yangının tamamen kontrol altına alınması için çalışmaların sürdüğünü belirtirken, yangına müdahale eden 2 uçak ve 4 helikopterin, Marmaris'teki orman yangınına yönlendirildiği kaydetti.

        Bu arada, bölgede inceleme yapan yetkililer, yangının etkili olduğu 3 köyde tarım arazileri ve zeytinlik alanlar ve bazı evler zarar gördüğünü tespit etti.

        Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz, yaptığı açıklamada, yangının kısmen kontrol altına alındığını vurgulayarak, yangında tarım arazileri ve evleri zarar gören vatandaşlara devlet olarak her türlü yardımın yapılacağı söyledi.

        Deniz, ''Şu anki önceliğimiz yangının tamamen söndürülmesi. Yangın söndürme çalışmalarında orman işçilerimiz ve köylülerimiz, cansiperhane bir çalışma sergilediler'' dedi.

        Yangının birkaç saat içinde tamamen kontrol altına alınmasını beklediklerini ifade eden Deniz, ''Ekiplerin zamanında müdahalesiyle köylerdeki yerleşim alanlarının zarar görmesi önlendi'' diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ