Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Erdoğan: Yanlış yapıyorsam milletim beni indirir

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmaları ile ilgili olarak, ''Bir yanlış yapılıyorsa, eğer Başbakan olarak ben yapıyorsam, hükümetimiz yapıyorsa... O zaman, zaten inanıyorum ki gelecek ilk seçimde milletim bana cezamı verir. Milletim beni buradan indirir. Ben de milletimi öper başıma koyarım ve köşeme çekilirim '' dedi.

        DSİ Konferans Salonu'nda düzenlenen Hizmet-İş Sendikası 10. Olağan Genel Kurulu'na katılan Erdoğan, ''Sendikal hareketin önündeki tüm engelleri toplumun önündeki diğer tüm engeller gibi aşmak, emek hareketini hak ettiği konuma ulaştırmak bizim boynumuzun borcudur. Ancak sendikalar da bu noktada bize yardımcı olacaklardır'' diye konuştu.

        Başbakan Erdoğan, yarınların hesabının da iyi yapılması gerektiğini belirterek, ''Bu ülke bizim, bu gemi bizim. Batarsak beraber batacağız ama selamete çıkarsak hep beraber çıkacağız. Toplumda huzur ve mutluluk yoksa çalışma hayatında da huzur ve mutluluk olmaz. Ötekinin mutluluğundan eksilterek mutlu olmayı değil, birlikte topyekun mutluluğu hedeflemeyiz. Ben buna inanıyorum'' şeklinde konuştu.

        Artık önünü görebilen bir Türkiye olduğunu anlatan Erdoğan, ''Bütün bunlara rağmen, imkanlara rağmen sorun çözülemiyorsa elbette eylem en demokratik haktır. Fakat daha konuşmaya başlamadan, müzakereyi açmadan, şartları masaya yatırmadan masayı terk etmek veya Türkiye'nin imkanlarını, şartlarını göz ardı edip olmayacakları istemek, kusura bakmayın, tribünlere oynamak olur'' ifadelerini de kullandı.

        Erdoğan, ''Konut Edindirme Yardımı kesintilerinin ödemesine yakında başlayacaklarını'' da bildirdi.

        Erdoğan, 22 Temmuz'da yapılan seçim neticesinde halkın iradesinin tecelli ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

        ''Köşelerinden 'bir kale düştü' diyecek kadar, maalesef, halkın iradesine saygısız davrananlar var. Bu kale kimin kalesiydi ki düştü? Veyahutta şu anda iktidarda bulunan kişiler kim? Bizler nereden geldik? Biz bu vatanın topraklarında doğduk büyüdük. Biz bu ülkenin vatandaşlarıyız. Bize iradesini koyanlar bu ülkenin evlatları.

        Düştü denilen kale neresi? Hangi kale düşmüş? Bu Çankaya kimin? Birilerinin mi, yoksa bu Çankaya 70 milyon vatan evladının mı? Çankaya, şunun bunun veya belli bir seçkinci grubun değil. Bu Çankaya hepimizin, 70 milyonun, Türkiye Cumhuriyeti'nin..Dışlamak, dışlanmak böyle bir ikilem bizim kitabımızda yok ama kitabında olanlar şu anda feveran ediyor.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ