Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem KAYSERİ YARINA HAZIR

        Kayserililer salı günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimininüçüncü turunu büyük bir özlemle bekliyor.

        Kayserili Abdullah Gül'ün Çankaya'ya çıkması onlar için gurur vesilesi. Kentin gündeminde 28 Ağustos var. Planlar bu tarihe endeksli.

        Üzerinde cumhurbaşkanlığı forsu olan Abdullah Gül posteri şimdiden Kayseri Kalesi'nin burçları üzerindeki yerini aldı. 28 Ağustos'ta saatler 20.00'yi gösterdiğinde, kentte bayram havası estirilecek.

        Sivas caddesi Kayseri'nin en önemli caddesi. Caddenin açıldığı Cumhuriyet Meydanı'da en büyük meydanı. Bu caddenin üzeri oylamanın yapıldığı gün 40 metre eninde 250 metre uzunluğunda bir bayrakla kaplanacak.

        Bitiminde de bir Abdullah Gül posteri olacak. Tören de bu noktada başlayacak. Tören için hazırlık yapanlardan biri de Kayseri bandosu.

        Hazırlıklar bu kadarla sınırlı değil. Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, programı şöyle anlattı: "500 kişilik çocuk korosu, havai fişek gösterisi, 41 pare top atışı ile ilgili sözleri kes yapıştır yapılacak."

        11'inci cumhurbaşkanı seçilmesine kesin gözüyle bakılan Abdullah Gül'ün adı bundan böyle Kayseri ile özdeşleşecek gibi görünüyor. Yeni yapılacak ilk üniversiteye onun adının verilmesi gündemde.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ