Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem DTP BOŞ OY kullanacak

        Demokratik Toplum Partisi, Cumhurbaşkanı seçiminde boş oy kullanma tavrını değiştirmedi. Bugün konuyu son kez değerlendiren DTP'liler saat 15.00'te başlayacak üçüncü turda da boş oy kullanma tavrını sürdürecek. DTP Grubu, bugünkü toplantısında Cumhurbaşkanı seçiminde Abdullah Gül'e oy kullanıp kullanmamayı tartıştı. Cumhurbaşkanı olarak seçilmesi halinde Gül'ün sadece AKP oylarıyla değil bir başka partinin oylarıyla da seçilmesini sağlayacak DTP oylarının rengi belli oldu. DTP'lilerin, seçimde tavırlarını değiştirmeyerek boş kullanacağı açıklandı. DTP, Gül'ün adaylığına destek ziyaretleri yaptığı dönemde, Gül'den Kürt sorununun çözümüne ilişkin somut bir destek açıklaması yapmasını seçimdeki tavır için şart koşmuştu.

        Basına kapalı gerçekleştirilen DTP TBMM Grup Toplantısından sonra gazetecilere açıklama yapan Türk, 11. Cumhurbaşkanı seçiminin 3. tur oylamasına katılacaklarını, önceki turlarda olduğu gibi boş oy kullanacaklarını söyledi.

        DTP Grup Başkanı Türk, ''Cumhurbaşkanının demokrasi ve barış adına bazı gelişmeleri sağlayacak mantıkla ortaya çıkmasını bekledik. Baktık ki gelişme yok. Biz de cumhurbaşkanı seçiminde önceki turlarda gösterdiğimiz tavrı sürdürmeye karar verdik'' diye konuştu.

        ANKA- AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ