Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Orucumuzu açalım bizi öyle öldürün

        ÇAPRAZ ATEŞE ALDILAR

        Katliamdan kurtulan tanığın ve yetkililerden edinilen bilgiye göre olay şöyle gelişti: Beşağaç köyüne su getirilmesi çalışmalarına katılan 7'si köy korucusu 14 kişi önceki akşam iftara yetişmek için saat 17.00 sıralarında yola çıktı. Köye yaklaşık 12 kilometre mesafede iken 14 köylünün içinde bulunduğu minibüs 2 terörist tarafından durduruldu. Silahlı 2 köy korucusu ile birkaç köylü minibüsten aşağıya indi. Bu sırada teröristler, köylülerin bulunduğu minibüse iki el bombası attı. Daha sonra etrafta gizlenen diğer PKK'lı teröristler de çıkarak, köylüleri çapraz ateşe tuttular. Olayda şehit olanların isimlerinin; gönüllü köy korucuları Rahmi Acer, Kadri Acer, Orhan Acer, Kazım Acer, Kamil Akdoğan, geçici köy korucusu ve muhtar Yusuf Acer, geçici köy korucusu Zeki Acer ile kanal işinde çalışan köylüler Reşit Acer, Harun Acer, Sefer Acer, Bengin Acer, Cuma Ermahan olduğu öğrenildi. Saldırıda Memduh Acer ve Erdal Acer ise yaralandı.

        12 KM YÜRÜDÜ

        Saldırıda kalçasından yaralanan Memduh Acer, yollarını kesen kişilere "Oruçluyuz yapmayın, bari iftarımızı açalım. Öldürecekseniz ondan sonra öldürün" dediklerini belirterek yaşadıkları şöyle anlattı: "Bizi dinlemediler ve üzerimize el bombası attılar. Çevrede gizlenen diğer teröristler de çıktı ve otomatik silahlarla araca ateş açtılar. Saldırıdan ben ve Erdal yaralı kurtulduk. Ancak Erdal'ın durumu ağırdı. Bölgede cep telefonu çekmediği için ben yaralı halde köye gittim. Köye yaklaştığım sırada silahla ateş açıp, köylülere haber verdim. Sonra gelip, beni yaralı halde buldular." Yaşamını yitiren 12 vatandaşımız dün Beytüşşebap Kaymakamlığı önünde düzenlenen törenin ardından Beşağaç köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.

        'Son çırpınışın işaretleri'

        ABD'DEN dönen Başbakan Erdoğan, dün Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamada Şırnak'taki terör saldırısının mutlaka karşılığını bulacağını söyledi. Terörle mücadele konusundaki kararlılığın kesinlikle sona ermeyeceğini vurgulayan Erdoğan, "Bunlar hiçbir zaman bizim mücadelemizi bir kısıntıya uğratmayacaktır. Bu konudaki kararlılığımız aslında teröristlerin şu andaki son çırpınışlarının da işaretidir diye inanıyorum. Son dönemde güvenlik güçlerimizin vermiş oldukları kararlı mücadele karşısında, artık sivil vatandaşlarımızı hedef alacak şekilde bu yönlere doğru, yaptıkları saldırıları kaydırmaya başladılar" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de başsağlığı mesajında teröre başvurarak kan ve gözyaşı dökenlerin, milletin ve devletin güçlü iradesi karşısında yok olup gideceğini vurguladı. Gül "Terörün gerçek yüzünü bir kez daha bütün acımasızlığıyla ortaya koyan bu insanlık dışı saldırıyı nefretle kınıyorum" dedi.

        DTP 'katliam' dedi

        DEMOKRATİK Toplum Partisi (DTP), Şırnak'taki saldırıyı "katliam" olarak niteledi ve kınadı. DTP yönetimi, "Beşağaç köyünde su şebekesinde çalışan 13 vatandaşımızın katledilmesini kınıyoruz. Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı diliyoruz" diye açıklama yaptı. Yaralananlara şifa dileğinde bulunulan açıklamada, 'Terör' ya da 'terörist' ifadesi yer almazken hükümete yönelik eleştiriler getirilerek "Hükümeti bu gergin sürecin önüne geçebilecek politikaları masaya yatırmaya çağırıyoruz" denildi.

        Bölge kuşatma altına alındı

        OLAYDAN sonra bölgede başlatılan hava destekli operasyonlar sürdürülüyor. Eylemi, Kato dağlarından İncebel dağlarına doğru kaçan teröristlerin gerçekleştirdiği öne sürüldü. İncebel dağları havadan ve karadan kuşatma altına alındı. Operasyon birliklerinin mayın tuzaklarına düşmemesi için frekans önleyici araçlar öncülüğünde mayın arama tarama faaliyeti yapılıyor.

        Vali: İnsanlık suçu

        Hayatını kaybedenler için dün Beytüşşebap Kaymakamlığı önünde tören düzenlendi. Şırnak Valisi Selahattin Aparı törende "Bu insanlık suçudur. Bunu yapan insan olamaz. Ellerindeki silahların kime ait olduğu bilinmektedir" dedi.

        Sabah

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ