Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kalpler geride kaldı

        Olası sınır ötesi operasyonuna katılacak Mehmetçikler, Kuzey Irak’a sıfır noktada bulunan Şemdinli ilçesindeki birliklere sevkediliyor. Bu sabah da 13 sivil minibüsle, bölgeye nakledilen sivil ve resmi olan Mehmetçikler, kendilerini görüntülemeye çalışan gazetecilere selam verip el salladı. Bazı Mehmetçikler, Yüksekova kent merkezinden geçerken, ‘Dağ başını duman almış’ marşını söyledi. Bazıları ise ‘Herşey vatan için’ diye bağırması dikkat çekti. Kendilerini izleyenlere gülümseyen Mehmetçikler, olası kara harekatın yapılacağı stratejik bölgelere nakledildi. Askeri konvoya frekans karıştırıcı Jammerli bir araçta eşlik etti. Yaklaşık 150 Mehmetçiği taşıyan askeri konvoy yoğun güvenlik önlemleri altında Şemdinli yönüne geçiş yaptı.

        Bu arada sıfır noktalarındaki bölgelerde asker taşıyan arazi tipi araçların da yenilendiği belirtildi. Kara harekatı sırasında askerlerin dağlık arazilere, yeni araçlarla daha rahat şekilde ve korunaklı olarak taşınacağı bildirildi.

        TEZKERE ALDIKLARINA SEVİNEMEDİLER

        Şırnak’ın Uludere İlçesi ve çevresinde bulunan çeşitli askeri birliklerde vatani görevlerini tamamlayan yaklaşık bin asker, tezkere alarak memleketlerie dönmek üzere yola çıktı.

        Uludere çevresindeki birliklerde vatani görevlerini tamamlayan er ve erbaşlar, Hezil Çayı kenarında kurulu Bağlıca Jandarma Tugayı’nda sabahın ilk saatlerinde buluşarak, onaylanan tezkerelerini komutanlarının elinden aldı. Sıra arkadaşlarıyla vedalaşmaya geldiğinde duygulu anlar yaşandı. Tezkere alan er ve erbaşlar, baba ocağına dönmenin sevincini silah arkadaşlarına veda ederken buruk şekilde yaşadı. Birbirlerine sarılarak vedalaşan askerlerin bu duygulu anlarının görüntüleri, askeri bölge olması nedeniyle izin verilmediği için alınamadı.

        Ardından kendilerini bekleyen 30 minibüs ve 5 otobüse binen askerler, silah arkadaşlarına ve görev yaptıkları birliklerine el sallayarak veda etti. Minibüs ve otobüslerin camlarından sarkan tezkereci askerlerin ‘Önce vatan’, ‘Her şey vatan için’ diye haykırışları geride kalan arkadaşlarına moral verdi.

        KONVOYA JAMMER ARACI EŞLİK ETTİ

        Uludere’den Hezil çayı kenarı ve Gabar Dağı’nın eteklerinden konvoy halinde geçen tezkereci askerlere 2 zırhlı personel taşıyıcı BTR ağır makineli tüfekle eşlik ederken, frekans karıştırıcı jammer aracı da olası bir bombalı saldırıya karşı hazır bulunduruldu.

        Geçtikleri köy ve kasabalardaki çocuk ve vatandaşlar da otobüslerin içindeki askerleri el sallayarak selamladı.

        Bu arada tezkereci askerlerin gidişinin karşılığında, onlarca midibüs içerisinde, yeni asker sevkıatı devam etti. Bölgeye gelen askerlerin bindiği midibüslerin camlarındaki perdelerin kapalı olması dikkat çekti.

        KİMİ TEZKEREYE KİMİ DAĞLARA

        Tezkereci askerlerin ayrılışı sırasında, timlerin tam teçhizat operasyona gitmesi dikkat çekti. Silah ve teçhizatlarıyla bir sivil minibüse binen askerler, Uludere kırsalına operasyona çıktı.

        Şırnak bölgesinde hareketlilik yaşanıken, Şenoba Beldesi’ndeki askeri birlikteki top namlularının Gabar Dağı’na doğru ateşlemeye hazır şekilde tutulması dikkat çekti. Askerlerin, toplarla eğitim ve tatbikatı gün boyunca sürdü.

        Ümit KOZAN, Turan GÜLTEKİN, Şenol ÇAKIR, Onur SAĞSÖZ / DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ