Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Minik Başbakan'dan Başkanlık yorumu

        Başbakan Erdoğan kabulde bir konuşma yaptı:

        "Sevgili çocuklar sizlere bıralkacağımız en büyük emanet demokrasidir. Demokrasiye ve laik düzene sahip çıkın. Demokrasi ile kalkınma demokrasi ile insan hakları demokrasi ile hukuk arasında yakın bağlantı olduğunu unutmayın.

        Bizim ülkemizde bizim topraklarımızda ayrımcılık olmaz olmamalıdır. Bizim için tana birdir ve millet birdir. Bizim için tek bir bayrak vardır. Bayrağımızdan başka bayrak tanımıyoruz. Farklı etnik unsutra saygı duyacağız saygı duymalıyız. Çünkü biz yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Ancak biz hepimiz bu ülkenin insanlarıyız. Onun için ayrı düşünmeyeceğiz. Bir olacağız.

        Kendi geleceğiniz için hayaller kurduğunuz gibi ülkeniz içinde hayaller kuramaya devam edin. Hayaller çok önemlidir. Diyarbakır'dan gelen küçük kızımız çok güzel söyledi. "Ben sizden sonra bu ülkenin başbakanı olmak istiyorum diyerek kendi hayalini çok güzel ortaya koydu."

        Erdoğan, "Artık yoruldum" diyerek koltuğu bıraktı.

        Başbakan Erdoğan'ın koltuğuna 4. sınıf öğrencisi Elgin Koçubaba isimli kız öğrenci otururken başbakanlık.gov.tr internet adresindeki çocuklarla ilgili bölümün açılışını yaparken, küçük halefinin heyecanını yatıştırmak yine Erdoğan'a düştü.

        Küçük Başbakan'ın Erdoğan'a sayın Başbakan'ım siz hangi çizgi film karakterini çok seviyorsunuz sorusu gülüşmeler neden oldu.

        "Eyvah" diyen Erdoğan, kendisinin çizgi film izlemediğini çizgi film izleme işini torunlarına bıraktığını söyledi.

        Özellikle büyük torunum Caillou'yu (Kayu) çok seviyor. O çıktığı zaman televizyonun başından ayrılmıyor.

        Başkanlık sistemi ile ilgili görüşleri sorulan küçük başabakan, "Üzülerek söylüyorum ama maalesef ben Başabakanımızla aynı düşünceyi paylaşmıyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk bizim için en iyi yönetim şeklini belirlemiş. Ben bu sistemin değişmesini istemiyorum. Cumhuriyetin devamını istiyorum dedi."

        Bakan Çubukçu ve Başbakan Erdoğan, halefinin hatasını düzelterek, önerinin "cumhuriyet rejiminin değil yönetim şeklinin değişmesi konusunda" olduğunu söyledi.

        Detaylarıyla küçük Başbakan'a başkanlık sistemini anlatan Erdoğan, Başkanlık siteminde devlet idaresinin daha pratik, daha hızlı, kontrol ve denetim mekaniznaları çok daha güçlü olduğunu söyledi. Amerika, Fransa örneğini veren Erdoğan, açıklamalarının sonunda halefini ikna etmeyi başardı.

        Bu arada Başbakan Erdoğan, minik Başbakan Elçin Kocubaba'ya Almanya Başbakanı Merkel'in getirdiği barış güvercinini verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ