Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP'den ilk tepki: Ahlaksızlık

        Deniz Baykal’a ait olduğu iddia edilen gizli kamera görüntülerinin internet sitelerine düşmesinin ardından CHP kurmayları durum değerlendirmesi yaptı. Bazı CHP'liler herhangi bir açıklama yapmadan olayı sadece yasal zemine taşımayı uygun bulurken, bazıları da bu komplonun üstüne gidilmesi ve sorumluların muhakkak ortaya çıkarılması gerektiğini savunuyor.

        CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek, "Şu aşamada bir şey söyleyemeyeceğim ama akşam saatlerinde bir açıklama yapmayı düşünüyoruz" dedi.

        CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen de, olayın adi bir komplo olduğunu belirterek şunları söyledi: "Böyle ahlaksızlık, şerefsizlik olmaz. Referandum öncesi adi ayak oyunu oynamaya başladılar. Çok ahlaksızca bir komplo. Bu rezaletin sorumlularını ortaya çıkarıp hesap sormak gerekiyor."

        CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü ise, "Ahlaksız oyuna alet olmayalım. Hukuki dava açıldı. Gerekli yasal işlemler yapıldı. Olayı daha fazla kaşımaya gerek yok" dedi.

        CUMHURBAŞKANI: BUNLAR ÇİRKİN ŞEYLER

        Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde işadamlarıyla biraraya gelen Cumhurbaşkanı Gül, toplantının ardından gazetecilerin konuya ilişkin sorularını cevaplandırdı. Gül, "Bunlar çirkin şeyler. Hoş değil. Siyasetçilere karşı kullanılan bu tip şeyler. Siyasetçileri yıpratmaya yönelik şeyler. Zaman zaman oluyor. Bunlardan doğrusu hiç memnun olmuyoruz" dedi.

        ERDOĞAN EL KOYDU

        AK Partililer, skandalı Anayasa oylamasında öğrendi. Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Yıldırım'a gereğini yapın talimatı verdi. Yıldırım, görüntülerin yayından kaldırılması için hemen harekete geçti. Dün sabah da görüntülere yasak geldi.

        Başbakan Erdoğan, kurmaylarını "Olayı siyasi olarak kullanmayın; karışmayon" diye uyardı. Erdoğan, AK Parti MKYK'da konuyu değerlendirdi: "Hemen Binali Bey'e yayınların durdurulması için talimat verdim. İddiaların doğru olmamasını ümit ediyorum. Özel hayat, kimse karışmamalı"

        -TBMM BAŞKANI ŞAHİN: ''İNANMAKTA ZORLUK ÇEKİYORUM''

        TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a ait olduğu öne sürülen görüntülerle ilgili olarak, ''Bu iddialara inanmakta zorluk çekiyorum'' dedi.

        Şahin, TBMM Mustafa Necati Kültür Evi'nde düzenlenen, ''Anneler Günü Sergisi''nin açılışında, gazetecilerin, ''Baykal'a ait olduğu iddia edilen görüntülerle'' ilgili sorularını yanıtladı.

        TBMM Başkanı Şahin, görüntülerin gerçek olup olmadığı konusunda bilgisinin bulunmadığını ifade ederek, bu konuda yorum yapmayacağını söyledi. Şahin, ''Muhatapları mutlaka gerekli açıklamayı yapacaklardır. Ben bu iddialara inanmakta çok zorluk çekiyorum'' diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ