Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gürsel Tekin İstanbul'a dönüyor

        CHP MYK'ya giremeyen Gürsel Tekin, Parti Meclisi (PM) üyeliğinden istifa ederek tekrar İstanbul İl Başkanlığına geri dönecek. 29 Mart yerel seçimleri öncesinde de istifa eden Gürsel Tekin, daha sonra Yönetim Kurulu kararıyla koltuğuna yeniden oturmuştu. 29 Mart'tan önceki uygulamayı örnek gösteren Tekin, "Daha önce de istifa ettim, sonra geri döndüm. Tekrar olabilir" diyerek dönüş yolunun nasıl olacağını anlattı. ANKA'nın sorularını yanıtlayan Gürsel Tekin, MYK'ya giremediği için kırgın olmadığını belirterek, "Ben parti emekçisiyim, partinin bir neferiyim. Partinin iktidar olması, Kılıçdaroğlu'nun da Başbakan olması için çalışacağım" diye konuştu. MYK'ya girmemesine de Tekin, "Genel Başkan benim İstanbul'da daha faydalı olacağımı düşündü" diye değerlendirdi. İstanbul İl Başkanlığı'na tekrar döneceği mesajını veren Tekin, "Genel Başkan'ın iki dudağının arasında" diye konuştu.

        -"DAHA ÖNCE DE İSTİFA EDİP, DÖNDÜM"

        PM'ye girdiği için İl Başkanlığı görevinden ayrıldığını vurgulayan Tekin, şöyle konuştu: "29 Mart'tan önce de istifa etmiştim, sonra Yönetim Kurulu'nun kararı ile tekrar geri döndüm. Şimdi de aynı şey olabilir. PM'ye seçildiğim için istifa ettim. PM'den ayrılırsam tekrar Yönetim Kurulu'nun kararıyla İl Başkanı olarak görevime dönebilirim. Daha önce de aynı şey olmuştu. Genel Başkan, benim İstanbul'da daha faydalı olacağımı düşündü. Her şey onun iki dudağı arasında. "PM'den ayrıl, İstanbul İl Başkanı ol' derse döneceğim. Genel Başkan karar verecek."

        -GANDİ'Yİ AĞIRLAYACAK-

        Kılıçdaroğlu'nun, "İstanbul'da daha yararlı olursun" sözünün ardından İstanbul'a dönen Gürsel Tekin, kafasında çok güzel projeler olduğunu söyledi. Halkın arasında olmaya devam edeceğine dikkat çeken Tekin, "Toplumun her kesimini kucaklayacağım. Bire bir halkın arasında olacağız" dedi. Gürsel Tekin, İstanbul İl Başkanlığı koltuğuna tekrar oturduğunda da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu ağırlamayı planlıyor.

        -KİMSE İLE ÖZEL BİR HUSUMETİN SÖZ KONUSU DEĞİLDİR''

        CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Gürsel Tekin,''Sayın genel başkanımız bize bir yol haritası çizdiğinde, her türlü göreve hazırız'' dedi.

        Tekin, Ankara'dan İstanbul'a gelişinde Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

        CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeliğine seçilemeyişi ile ilgili bir soru üzerine Tekin, ''Hiç önemli değil. Genel başkanımız çalışabileceği bir liste hazırlamıştır. Ben de onun yakın arkadaşıyım, yol ve mesai arkadaşıyım. Ben de kendisine her türlü desteği vereceğim. Benim bir yerde olup olmama sorunum yok'' dedi.

        Önemli olanın CHP'nin iktidar olması ve topluma açılmış projelerin devamı olduğunu vurgulan Tekin, bunların devam edeceğine inandığını söyledi.

        ''MYK üyeliğine seçilmemesinde Kadıköy Belediye Başkan Yardımcılığı görevi sırasında hakkında açılan davanın etkisi olduğu'' iddialarına ilişkin bir soru üzerine Tekin, ''Hiç ilgisi yok. O dosyayı sizlerle de paylaşmıştım. O benim şeref madalyamdır. 11 yıllık yapmış olduğum görev içerisinde uyuşturucu kaçakçılığı ya da rüşvet dosyası değildir. Vatandaşın hayatını kolaylaştırmaktır. Bugün de o görevde olsam o dosyaya tekrar imza atarım. Onlar farklı şeyler. Böyle bir gerekçe olsaydı, ben bir yıldır il başkanıyım orada istifam düşünülürdü'' diye konuştu.

        Hiç bir görevinden istifa etmediğini belirten Tekin, ''Sayın genel başkanım nasıl isterse biz her türlü göreve hazırız. Bu karar, sayın genel başkanımıza aittir. Sayın genel başkanımız bize bir yol haritası çizdiğinde, her türlü göreve hazırız'' dedi.

        ''CHP Genel Sekreteri önder Sav ile aranızda bir sorun var mı?'' şeklindeki soru üzerine de Tekin, şunları kaydetti:

        ''Benim hiç kimse ile bir çekişmem söz konusu değildir. Özellikle son 2,5 yıldır İstanbul'da vermiş olduğum mücadelemin en canlı tanıklarının bir kısmı da sizlersiniz. Cumhuriyet tarihinde CHP'nin bütün kongrelerine bakın. İki dönem üst üste aday olmuşum, bütün delegelerin oylarıyla seçilmişim. Benim görevim parti içindeki barışı, sevgiyi, kardeşliği oluşturmaktır. Yine aynı duygularla devam edeceğim. Kimse ile özel bir husumetin söz konusu değildir.''

        ''Sizin için CHP PM üyesi mi yoksa İstanbul İl Başkanı mı diyeceğiz'' diyen bir basın mensubuna da Tekin, ''CHP'nin neferiyim. Her şeyden önce CHP'nin üyesi olmak bile büyük bir onurdur. O onuru taşırım ben'' yanıtını verdi.

        ANKA-AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ