Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Türkiye sorunu din çatışmasından çıkarmalı"

        GAZETE HABERTÜRK Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, israil'in yardım konvoyuna düzenlediği saldırıyı HABERTÜRK TV'de yorumladı.

        Altaylı şunları söyledi:

        "Bu kadarını beklemiyorduk. Uluslararası sularda bir saldırıyı beklemiyorduk. Proaktif denilen türden bir yaklaşımda bulundu. 70 mil mesafede, insanlığa, hukuka aykırı bir saldırıdır. Gece karanlığında gemiye çıkan İsrail askerlerine bizim vatandaşlarımız elleriyle müdahele etmiş, dövmüşler bazılarını. Ama İsrail askerleri de kurşunla karşılık vermişler.

        Filistin meselesinin ele alınışı Türkiye'de bir sol gündemle, söylemle ele alındı 80 öncesinde. Türk sağı ise Arapların yaptığı gibi meselenin dışındaydı. Hamas'ın etkili olmasıyla birlikte İslami bir mesele halini aldı Filistin sorunu.

        İsrail, Gazze'ye yardımların ulaşmasına izin veriyordu aylardır. Türk kamuoyunda öyle bir algı vardı, ambargo ile hiçbir şeyin girmesi izin verilmiyor gibi. İsrail gemideki çimentolardan rahatsızdı, silah iddiası doğru değil. Bu çümentoların tünellerde falan kullanılmasıyla Hamas'ın enterne edilmesini engelleyeceğini düşünüyorlardı.

        Şimdiye kadar uzaktan seyrettiğiniz sorunun parçası oluyorsunuz. Bunu bir din çatışmasından çıkartıp, Avrupa ile birlikte hareket etmek ve insanlığa karşı işlenmiş suç olarak değerlendirmek gerekiyor.

        İsrail önce dövüyor sonra konuşuyor. Yapılanlar tamamen yanlış."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ