Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Türkiye'yi başka ülkelerle karıştırmayın"

        AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, İsrail'i uyardı: "Türkiye'yi başka ülkelerle karıştırmayın. Bedelini ağır ödersiniz"

        İşte Erdoğan'ın o sözleri:

        "Türkiye hukukun kurallarını uygulayacak. Kan dökücü siyasetiyle İsrail bu cinayeti meşru gösteremez. İsrail hiçbir gerekçe ile elindeki kanı temizleyemez. Akdeniz'deki saldırının ortaya çıkardığı sorun artık dünyanın sorunudur. Hiç kimsenin bu boyutta işlenen cinayete seyirci kalmayacağını düşünüyoruz. Her kim kanlı saldırıları görmezden gelirse onlar da bu saldırıda suç ortağıdır.

        O insanların üzerine fosfor bombaları atacaksınız, camileri, hastaneleri bombalayacaksınz, bunlar yetmez gibi o insanları her türlü ihtiyaçlarından mahrum bırakacaksınız. Yardım görevlilerinden insanlık dışı vahşetinizi esirgemeyeceksiniz. Herkes mazur görebilir, göz yumabilir, sinsice destek verebilir ama İsrail Türkiye'yi başkalarına benzetmek gibi bir hatanın içine düşmesin. Bedeli ağır olur. Herkes sırtını dönse de Türkiye olarak Gazze'ye sırtımızı asla dönmeyeceğiz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ