Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Operasyon İsrail'e puan kaybettirdi"

        TEKE TEK'te Fatih Altaylı'nın konukları, İsrail askerlerinin Gazze'ye yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine saldırısını tartıştı.

        Programa canlı bağlanan İsrailli gazeteci Rafael Sadi, operasyonun çok yanlış olduğunu belirterek, "Operasyon İsrail'e puan kaybettirdi. İsrail ordusu askeri soruşturma başlatmak üzere" dedi. Ancak Sadi, "Ama bu geminin maksadı sadece ve sadece provokasyondu. İstenen hedefe ulaşıldı" diye konuştu.

        Sadi, "Bu gemi Gazze'ye yardım götürmek istiyor olsaydı yükü Ashdod limanına bırakabilirdi. Ben Bülent Yıldırım ile görüştüm, kendisinden rica ettim. Ancak bana 'Biz İsrail'i tanımıyoruz, güvenmiyoruz' dedi. Ne yapabiliriz?" dedi. İHH'nın Hamas'a yardım eden bir örgüt olduğunu ve İsrail tarafından terör örgütüne yardım eden bir organizasyon gözüyle bakıldığını belirten Sadi'ye, gazeteci Sibel Erarslan "Afrika'da, Sibirya'da Hamas mı var? İHH yardım götüren bir kuruluştur" şeklinde cevap verdi.

        Aynı zamanda Recep Tayyip Erdoğan'ın sınıf arkadaşı olan Türk Musevisi gazeteci Sadi ise "Ben herkesten fazla Türk'üm. Ama bunun için gerçeklerden sapmayacağım" dedi.

        Programa katılan Arap gazeteci Muhammed Adil ise, "Filistin'in durumundan bütün Arap ülkeleri sorumlu. Artık Türkiye görevini yerine getiriyor. Bu tarihi bir görevdir. Arap ülkeleri bir lider bekliyor" şeklinde konuştu.

        Pınar TARCAN/AHT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ