Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP'de 8 yıl sonra bir ilk!

        HABERTÜRK TV Ankara Temsilcisi Ünsal Ünlü'ye konuşan Kılıçdaroğlu "Yeni anayasa için mecliste oluşturulacak bir Uyum Komisyonu'na bu kez üye vereceğiz" açıklamasında bulundu.

        Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Çok umutlu değilim, Başbakanın yeni anayasayı bir siyasi söylem olarak kullandığını düşünüyorum ama ciddiyse, meclis açılır açılmaz Başkan Mehmet Ali Şahin'e talimat verip çalışmaları başlatsın."

        Dün TESK Kongresi'nde Başbakan Erdoğan ile sürpriz bir görüşme yapan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 2002 yılından bu yana kurulan hiçbir Anayasa Uyum Komisyonu'na üye vermeyen CHP'nin bu kez tavrını değiştireceğini açıkladı. HABERTÜRK TV Ankara Temsilcisi Ünsal Ünlü'ye açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu "Başbakan'ın yeni anayasa çalışmasını siyasi söylem olarak kullandığını düşünüyorum ve çok umutlu değilim, ama meclis açıldığında eğer bir komisyon oluşturulursa bu kez üye veririz" dedi. Kılıçdaroğlu yeni anayasa hazırlıklarının sadece türban konusuna indirgenmemesini istedi.

        Dün TESK Kongresi’nde Başbakan Erdoğan ile 10 dakikalık sürpriz bir görüşme yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yeni anayasa çalışmaları konusunda HABERTÜRK'e açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu yeni anayasanın sadece türban boyutuna indirgenmemesi gerektiğini belirtirken, CHP'nin yapılacak yeni anayasa çalışmasında bu kez farklı bir tavır izleyeceğini söyledi. 2002 yılından bu yana; Bülent Arınç, Köksal Toptan ve Mehmet Ali Şahin'in başkanlık dönemlerinde TBMM'de oluşturulan Anayasa Uyum Komisyonları’na üye vermeyen CHP, bu kez değişiklik yapacak. Kılıçdaroğlu bu konuda şöyle konuştu:

        "Bu kez Uyum Komisyonu’na üye veririz. Ama ben Başbakan’ın yeni anayasayı siyasi bir söylem olarak kullandığını düşünüyorum ve bu nedenle de çok umutlu değilim. Ama eğer Başbakan ciddiyse, meclis açılır açılmaz Başkan Mehmet Ali Şahin'e talimatı verir ve komisyonu oluşturmasını ister. Önemli olan Başbakan’ın tavrıdır"

        Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ABD'den dönüş yolunda söylediği "Kılıçdaroğlu'nun yeni anayasayı seçimden önce yapalım demesi olağanüstü bir tavır, sanırım Başbakan da buna hayır diyemez" sözlerini de, "Sayın Cumhurbaşkanı doğru söylüyor, karşılıklı irade beyanı varken, tarafların bir araya gelmesi gerekir" diye değerlendirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ