Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Savcı: Tecavüz kesin, Demirkol ceza almalı

        Gamze Özçelik'e ‘tecavüz’ suçundan 10.5 yıl hapis istemiyle yargılanan eski basketbolcu Gökhan Demirkol, Antalya'da 8'inci kez hakim karşısına çıktı. Cumhuriyet Savcısı Mustafa Piroğlu, tecavüzün kesinleştiğini belirterek Demirkol'un cezalandırılmasını talep etti. Ayrıca, olay sırasında odada üçüncü bir kişinin olmadığı kesinleşti. Duruşma, 25 Aralık'a ertelendi.

        Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen 8'inci duruşmaya 10 bin YTL kefaletle serbest kalan Gökhan Demirkol katılırken, avukatları Ömer Yeşilyurt ve Rıdvan Yıldız da duruşmada hazır bulundu. Duruşmaya katılmayan Gamze Özçelik'i ise avukatları Fatih Volkan ve Makbule Tanış temsil etti. Duruşmada ilk olarak, otel odasında bulunan kültablasının içerisindeki maddenin ne olduğunun ve görüntülerin çekildiği sırada odada başka birinin olup olmadığının araştırıldığı bilirkişi raporu okundu. Raporda, kültablasındaki maddenin esrar olup olmadığının belirlenemediği, odada Özçelik ve Demirkol dışında bir üçüncü kişinin ise olmadığının tespit edildiği açıklandı.

        3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi Savcısı Mustafa Piroğlu'nun mütalaasında, Gökhan Demirkol'un Gamze Özçelik'in içeceğine onu rahatsız edip kendisinden geçmesini sağlayacak madde attığı, Demirkol'un Gamze Özçelik'i odasına bıraktığı, bilinçsiz halinden yararlanarak isteği dışınca cinsel ilişkide bulunarak cep telefonu ile bu görüntüleri kayıt ettiği ifadeleri yer aldı. Savcı Piroğlu, ‘rıza dışında ırza geçmek’ suçundan Gökhan Demirkol'un Türk Ceza Kanunu'nun 416/1, 33, 31, 36, 40 maddeleri gereğince cezalandırılmasını istedi. Demirkol'un avukatı Ömer Yeşilyurt, dosyayı incelemek ve savcının iddialarına göre savunmak üzere süre istedi. Bu talebi dikkate alan mahkeme heyeti, duruşmayı 25 Aralık'a erteledi. 9'uncu duruşmada kararın çıkması bekleniyor.

        SUÇSUZ OLDUĞUNU YİNELEDİ

        Savcının mahkeme heyetinden istediği cezaları duyan Gökhan Demirkol, “1 Temmuz günü Gamze öğleden sonra, daha doğrusu saat 09.40'ta uyandıktan sonra beni 9 kez cebimden aradı. Bunun kayıtlarının alınmasını öneriyorum. Daha önce de size söyledim, tecavüz suçlamasını kabul etmiyorum, hayatın doğal akışında gerçekleşen bir ilişkidir. Esrar almadığımız düşüncesi doğru değildir. Gamze'nin kullandığı otomobille dönerken Barış'ı otele bıraktık sonra savunmalarda bahsi geçen taksicinin söylediği yerden esrarı aldık ve kullandık. Zorla ırza geçmedim, suçsuzum” dedi. Duruşma, 25 Aralık'a ertelendi.

        Demirkol, avukatı Ömer Yeşilyurt ve Rıdvan Yıldız'la birlikte duruşma çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlamazken, sinirli tavırları ile dikkat çekti. Avukat Yeşilyurt gazetecilerin, “Konuşmama kararı mı aldınız?” sorusuna, “Hayır biz her zaman konuşuyoruz. Öyle bi karar almadık. Mahkeme karara vardıktan sonra konuşacağız” yanıtını verdi.

        24 YIL HAPİS İSTEMİ

        Manken- oyuncu Gamze Özçelik'e tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan eski basketbolcu Gökhan Demirkol için savcının istediği cezalar şöyle;

        “Türk Ceza Kanunu'nun 416/1 maddesine göre 15 yaşından büyük kadın ya da kıza tecavüz etmek, buna bağlı olarak 7 yıldan aşağı olmamak şartıyla 24 yıla kadar hapis cezası. Kamu hizmetlerinden mahrumiyetin yanı sıra olayda kullanılan ve olay görüntülerin çekildiği cep telefonuna devletin el koyması. Gökhan Demirkol'un cezaevinde yattığı sürenin alacağı cezadan düşülmesi.”

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ