Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP yine Anayasa Mahkemesi'ne gidecek

        "AKP'nin Anayasa engelini aşmak için çıkarmaya gayret ettiği yasa düzenlemesi pek çok beldeyi, mahalleyi çok derinden yaralamıştır. Çok büyük haksızlıklar yapıldığını görüyoruz. Mesela Bahçeşehir... Bahçeşehir en çağdaş, belediyeciliğe en önem veren yerlerden biridir. Onları ortadan kaldırmayı gerektiren birşey yok. AKP yüzde 15 oy almıştır oradan. Yapılan iş belediyecilik değildir. Yapılan anti demokratik bir intikamdır."

        "BELEDİYE YASASI'NIN GEÇMEMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"

        "Çok büyük yanlışlıklar yapılmaktadır ve bunun altında siyasi işler vardır. Verdiği oydan dolayı bir çok belediye cezalandırılıyor. Bu düzenlemenin altında siyasi ve rant hesapları var. Kadıköy ve Karşıyaka budanıyor. Bunların altında iyi niyet var mı? Ümraniye'de pek çok mahlle var oldukları yerden koparılp bambaşka yerlere bağlanıyor. Niye bu insanlara sormuyorsunuz. Oraya bağlanmak istiyor musun? İstemiyor musun? Başlarında AKP'li belediye var. Bir sor bakalım onlara. Bu kanunun Meclis'ten geçmemesi için sonuna kadar vekil arkadaşlarımızla mücadele edeceğiz.

        Eğer geçerse derhal Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz. Bu konudaki siyasi mücadelemizi hukuk mücadelesine çevireceğiz. Diyelim ki Anayasa mahkemesi olumsuz aleyhte bir karar alırsa, o zaman şunu diyorum: İlk CHP iktidarında bu yanlışı düzeltmek boynumuzun borcu olsun."

        "ALMA MAZLUMUN AHINI ÇIKAR AHESTE AHESTE"

        "Kadıköy'ü, Karşıyaka'yı kırpmaya çalışıyorlar. Bu yasayı 28 Mart'tan önce geçirmeye çalışıyorlar ki yerel seçimlerde kullanabilsinler. Büyük belediyeleri köy haline getirmek büyük ayıptır. Bu yol yol değildir. Milletle kavga ederek hiçbir yere varılmaz. Güç onlardadır. Ama onlara bu gücü millet vermiştir. Milletin verdiği yetkiyle millete kabadayılık yapmayı hiç bir şekilde kabul etmiyoruz. Ama unutrmasınlar ki, "Alma mazlumun ahını çıkara aheste aheste."

        "EKONOMİ İYİ GİTMİYOR, OLUMSUZLUKLAR ARD ARDA GELİYOR"

        "Ekonomi iyi gitmiyor. Ekonomiyle ilgili olumsuzluklar birbiri ardına ortaya çıkmaya başladı. Olay gizlenemez bir noktaya varmıştır. Ekonominin temel kriterlerinin hiçbiriyle ilgili olgular ortaya çıkmamıştır. Ne işsizlik, ne borçlanma, ne de dış ticaret konusunda seçimden bu yana olumlu bir işaret olmamıştır. Dış ticaret açığı artıyor. Cari açık büyüyor, faiz yükseliyor, işsizlik artıyor. Resmi rakamlarla örtülemez bir noktaya gelmeye başladı. Devletin borcu, vatandaşın borcu artıyor. Türkiye giderek daha çok dışarıya bağımlı bir hale geliyor. Merkez Bankası'nın yayınladığı resmi rakamlar Türkiye'de ekonomik bağımlılığın hangi noktada olduğunu bize anlatıyor. Faiz yüksek, borçlanma yüksek, sıcak paraya yüksek ödeme yapıyorsunuz, millet borç içinde. 500 milyar dolara yaklaştı. Erdoğan zaman zaman ekonomik açıklamalar yapıyor ve ekonominin iyi gittiğini söylüyor. kendine özel veriler veriyor. Erdoğan evrensel borç tarfilerini değiştiriyor. Millet kumara yönelmiş. Haftanın her günü bir kumar organizasyonu var. Sonra eline alırsın türbanı bana din pazarlayarak bunu kapatmaya çalışıyorsun."

        KUZEY IRAK'A YÖNELİK ASKERİ HAREKAT

        "TSK, çok güç koşullarda bir operasyon gerçekleştirmiştir. Olağanüstü kış koşullarında kısa sürede yüz akı bir sonuç almış olması önemli birşeydir. TSK'nın bütün mensuplarını yürekten kutluyoruz. Bir harekat değerlendirilmesinde diplomatik yönleri de vardır. Türkiye maalesef Kuzey Irak'tan kaynaklanan bir terör olayına sabırla katlanmıştır. Türkiye büyük bir tahammül gücü göstererek, en haksız saldırılar karşısında bile soğukkanlı davranarak sineye çekmiştir. Dağlıca ve Şırnak saldırılarından sonra bıçak kemiğe dayanmıştır ve harekete geçmiştir. Başakan Perşembe günü 20:00'de yayınlanmak üzere çekim yapılıyor. O çekimde harekata kararlılıkla devam ettiğimizi söylüyor. 'Biz bunu saat 16:00'da bitirmek üzere planlamıştık' Var mı bu plandan Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan'ın haberi? ABD Savunma Bakanı 'Türkler çıkmalı' derken, karşılığında süre veriliyor. Böyle bir açıklama yapıldı mı? ABD Savunma Bakanı 'Onlar zaten çıkacaktı' diye mi ayrıldı buradan?"

        "HAREKATIN BİTTİĞİNİ IRAKLI BAKANDAN ÖĞRENDİK! ZEBARİ KİM?"

        "ABD Savunma Bakanı Avustralya'dan demeç vermeye başladı. Harekatın daha 4. günü haraket bitmeli diye açıklama yaptı. Sonra buraya geldi. Niçin geldi. Kaç saat kaldı. Ne yaptı. ne yapmak için geldi. 4 tane görüşme yaptı gitti. Gelirken harekat bitmeli dedi. Perşembe günü görüştü gitti. Harekat Cuma sabahı bitti. Dünya nerden öğrendi Zebari'den öğrendi. Dış ilişkiler sorumlusu ilan etti. Türkiye evet çekiliyoruz diyebildi mi. Bir TV kanalı Türkiye çekiliyor dedi tüm Türkiye şokta. Bakanlar birlik değiştiriliyor dedi. Bütün bunları kimseyi üzmek için söylemiyorum. Bunu Cuma sabahı bitirmeyi planlamıştık. Kimse ABD Savunma Bakanı'na zaten çıkacağız neden söylüyorsun demiyor?

        Harekatın bittiğini Iraklı Bakandan öğrendik. Neden? Kara harekatının sonlanması bütün dünya ve Türkiye için bir sürpriz olmuştur. En başarılı olduğu noktaya geldiği sırada durdurulması bir tartışma başlattı: Acaba Türkiye niye en başarılı döneminde iken Türkiye son verme kararı almıştır?

        Bu soru vicdanlarda ve kafalardadır. Herkes bu sorunun cevabını merak ediyor. Bu sorunun cevabını istiyoruz. Zebari kim? Ross Wilson kim? 'Çekilmeyi söyleseydik zaiyat veririz diyorlar. Hepimiz işimizi yapacağız. TSK'nın o zor koşullarda verdiği mücadeleyi sadece 8 gün sürdüreceğine inanmıyorum! Tablo bu, kimse alınmasın. Bu olayın askeri boyutu vardır, siyasi boyutu vardır. "

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ