Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Atilla Kart'tan HSYK'ya suç duyurusu!

        CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, bazı soruşturmalarla ilgili bazı savcıların meslekten ihraç edilmesi ya da yer değiştirmesi için Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) suç duyurusunda bulunacağını bildirdi.

        Kart, düzenledi basın toplantısında, ''bürokraside yaratılan parti-cemaat memuru yapılanmasının yargıda da tezahürlerinin görüldüğünü'' öne sürdü.

        Kart, böyle bir anlayış içinde himaye edilen savcıların ''Elazığ Belediyesi ile ilgili raporları işleme koymadıklarını, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile ilgili soruşturmada bilirkişi tayininden önce hazırlanan bilirkişi raporunu esas aldıklarını, Silivri soruşturmaları kapsamındaki soruşturmada Kayseri Büyükşehir Belediyesine yönelik maddi suç bulgularını Kayseri ya da Ankara Cumhuriyet Başsavcılıklarına göndermediklerini, 1 milyar doları aşan kömür yolsuzluğunu kamufle ettiklerini, AKP Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu hakkındaki gümrük kaçakçılığı iddiaları konusunda zaman aşımından takipsizlik kararı verdiklerini, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kökenli 22. dönem milletvekilleri hakkındaki dolandırıcılık dosyalarını delil yetersizliği gerekçesiyle hallettiklerini'' iddia etti.

        ''Bu kişilerin artık devletin ya da Cumhuriyetin savcısı olmadığını'' ileri süren Kart, ''Bu savcılar artık AKP'nin memuru, Adalet Bakanlığının bürokratı olmuşlardır. Delillere müdahale ederler, yönlendirirler, karartırlar. Hükümet tarafından özel olarak himaye edilirler'' görüşünü dile getirdi.

        Kart, ''Bu savcıların Adalet Bakanlığı ve HSYK'dan cesaret aldıklarını'' iddia ederek, bu savcılar hakkında ''meslekten ihraç ya da yer değiştirme'' yaptırımlarının uygulanması için HSYK'ya suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

        Bir soru üzerine, HSYK'ya bu hafta başvuracağını bildiren Kart, başvuruya konu savcılarla ilgili isim vermedi, ancak belirttiği soruşturmalar kapsamındaki 5 başsavcı ve savcının söz konusu olduğunu bildirdi. Kart, ''Silivri savcıları'' konusunda ise daha önce başvurular yaptığını ifade etti.

        Olayı kararlı bir şekilde takip edeceğiz

        Kart, TBMM'de dağıtıldığı belirtilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili kitap konusundaki bir soruya karşılık ise şunları söyledi:

        ''Bu türlü çirkin, provokatif, toplumda ayrışmayı yaratan yayınlara itibar edilmemesi gerektiği açıktır. Bu nitelikteki yayınların dağıtılmasına TBMM Başkanlığı nasıl ve neden göz yumuyor? Benzeri kitapları yayınladıkları ifade edilen bazı kişilere yönelik Silivri uygulamaları ortadayken bakalım hükümet bu kitabı yayımlayan, bu karalamayı yapan odakların üstüne gitme sorumluluğunu, dirayetini gösterebilecek mi? Ümitvar değilim. Çünkü, bu ve benzeri kitapların hükümete bağlı olan belli odaklar tarafından beslendiğini, himaye edildiğini öngörüyoruz. Olayı kararlı bir şekilde takip edeceğiz. O kitap ve yayımlayanları, kullananların kimliğini kamuoyuna deşifre edeceğiz.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ