Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem BDP'den 'radikal' açılım!

        İnan GEDİK/ANKARA / AHT

        12 Haziran seçimlerine bağımsız adaylarla giren BDP, birbirinden radikal vaatlerin yer aldığı seçim bildirgesi hazırladı. 21 Mart Nevruz kutlamaları için Diyarbakır’daki kutlamalara katılan eşcinsellere jest yapan BDP, bildirgesinde “insanların cinsel yönelimlerinden dolayı dışlanmasına ilişkin yasalarda var olan baskıcı ve ayrımcı hükümler kaldırılacak” sözünü verdi.

        “Emek, Özgürlük, Demokrasi Bloğu” adı altında 44 ilde 66 bağımsız aday gösteren BDP, seçim bildirgesini birkaç gün içinde açıklayacak. Kürt sorununun çözümü için “demokratik özerklik” vurgusu yapılan kapsamlı bildirgede kadın ve eşcinsellere yönelik düzenlemeler de dikkat çekiyor:

        -21 Mart, Nevruz Bayramı olacak ve resmi tatil ilan edilecek.

        -Yoksullukla mücadele edilecek. Sosyal yardım yerine sosyal projeler geliştirilecek.

        -Kadına yönelik şiddetle mücadele edilecek. Kadın emeğinin görünür kılınması sağlanacak. Kadınların tüm toplumsal alandaki haklarının güvence altına alınacak ve işyerlerine yüzde 50 kadın kotası getirilecek.

        -Eşcinsel hakları da yasal güvenceye alınacak. İnsanların cinsel yönelimlerinden dolayı dışlanmasına ilişkin yasalarda var olan baskıcı ve ayrımcı hükümler kaldırılacak.

        -Zorunlu askerlik kaldırılarak vicdani ret hakkı Anayasal güvenceye kavuşturulacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ