Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 61. hükümeti Erdoğan kuracak

        HABERTURK.COM

        Yeni hükümetin kurulması için ilk adım atıldı ve Başbakan Erdoğan, Çankaya Köşkü'ne çıkarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den hükümeti kurma görevini aldı. Görüşme iki saat sürdü.

        Şimdi ise ise yeni hükümette yer alacak isimler merak ediliyor. Habertürk TV muhabiri Aysun Torun, bakanlık için konuşulan isimleri derledi.

        Aysun Torun'un haberine göre, Volkan Bozkır, Nabi Avcı ve Ömer Çelik hükümette yer alması beklenen yeni isimler olurken Binali Yıldırım, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun yerlerini koruması bekleniyor.

        İŞTE O İSİMLER

        Egemen Bağış ve Ömer Dinçer'in isimleri yeni Başbakan Yardımcıları olarak geçiyor. Yine Başbakan'ın eski başdanışmalarından Nabi Avcı'nın da hükümette görev alacak yeni isimlerden olacağı tahmin ediliyor. Avcı'nın Başbakan Yardımcısı olabileceği konuşuluyor. Ömer Çelik'in de yeni hükümette görev alması bekleniyor.

        AB'NİN YENİ BAKANI

        Eski AB Genel Sekreteri Volkan Bozkır'ın, AB'den sorumlu bakanlığa getirilmesi bekleniyor.

        İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İÇİN 2 İSİM

        İçişleri Bakanlığı için iki isim öne çıkıyor, Nihat Ergün ve Sadullah Ergin.

        YERİ GARANTİ İSİMLER

        Hükümette yeri garanti isimler de konuşuluyor. Binali Yıldırım, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun hükümetteki garanti isimler olduğu söyleniyor.

        Başbakan Erdoğan'ın kurmaylarıyla yapacağı toplantılar sonrasında kabineye son şeklini vermesi bekleniyor. Başbakan son şekli verdikten sonra yeni hükümeti Cumhurbaşkanına sunacak. Bu görüşmenin de Pazartersi gerçekleşmesi bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ