Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "MHP başkalaşmadan değişiyor"

        MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir milletvekili Dr. Ruhsar Demirel, Habertürk Gündem Özel programında Belkıs Kıklıçkaya'nın sorularını yanıtladı.

        Demirel, Genel Başkan Yardımcılığı koltuğuna oturduktan sonra görevin ağırlığını ve sorumluluğunu daha iyi anladığını söylerken, siyaset ve kadın üzerine de 'kadın üzerinden değil kadınla siyaset yapılmalı' yorumunda bulundu.

        "Başkalaşmadan değişiyoruz" sözünü MHP tarihini çok iyi anlatan bir söz olarak tanımlayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Demirel, Norveç'te yaşanan katliam için de "Cani her yerde canidir" dedi.

        Ruhsar Demirel'in kanuşmasından satır başları şu şekilde;

        "Divan'da daha önce iki tane çok değerli hanımefendi görev yapmıştı aslında. Ben ilk Genel Başkan Yardımcısı olmakla beraber Divan'da görev yapan üçüncü kadınım.

        Milletini, vatanını seven bir anne babanın çocuğuyum. Kendimi bildiğimden beri de ülkücü siyasete yakındım. Aktif siyasete atılma kararı alınca tabii ki MHP'yi seçtim. Yerel örgütlenmelerde çalışmadım çünkü daha öncesinden devlet memuruydum.

        Genel Başkan Yardımcılığı koltuğuna oturduktan sonra görevimin ağırlığını ve sorumluluğunu daha iyi anladım.

        Siyasette kadın, erkek diye ayırmak doğru değil. kadın üzerinden değil kadınla siyaset yapılmalı.

        Meclis'e istediğiniz şekilde giremezsiniz. Meclis'in de çeşitli kuralları var. Ama kadınları tasnif etmek de çok yanlış. Meclis'teki kıyafet kuralları özel durumlar için değiştirilebilir. Şafak Pavey için de değişikliğe gidilmeli.

        Başkalaşmadan değişiyoruz. Bu Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin bir açıklaması ve bence MHP'yi çok iyi anlatan, MHP tarihini anlatan bir söz.

        Cani heryer canidir. Böyle bir katliam yapan insanı hiçbir tanıma sokamam. Vurmak kırmak her şekilde terördür. Ama batı artık ne yaptığının farkına vardı. Din ve ırk üzerinden siyaset yapılamaz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ