Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 'Bıçak kemiğe dayandı bedeli çok ağır olacak'

        HASAN ÖYMEZ / GAZETE HABERTÜRK

        Başbakan Erdoğan, bölücü terör örgütünün terör saldırılarına sert tepki göstererek “Ramazana hürmeten sabrediyoruz ama Ramazanın bitiminden sonra çok daha farklı olacak’’ dedi.

        AK Parti’nin 10’uncu kuruluş yıldönümü 81 ilde iftar programlarıyla kutlandı. AK Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından, Harikalar Diyarı’nda düzenlenen iftar yemeğine katılan Erdoğan, konuşmasında terör örgütüne tepki gösterdi.

        'ÇOK DAHA FARKLI OLACAK'

        Artık bıçak kemiğe dayanmıştır diyorum. Ramazana hürmeten biz şu anda sabrediyoruz ama Ramazanın bitiminden sonra bilesiniz ki bu ülkede barışın miladı, bu barış ayıyla beraber, bu dayanışma ayıyla birlikte çok daha farklı olacak

        'MESAFE KOYMAYAN DA SUÇLU'

        Bu ülkede bölücü terör örgütüyle arasına mesafe koymayanlar da bu suça iştirak ediyorlar... Barışa gölge düşürenler kan dökerek özgürlükten söz edenler kaymakamımızın askerlerimizi sağlık memurumuzun kaçıranlar, bunları kaçırmak suretiyle bizlerin teslim olacağını, eyvallah edeceğimizi zannediyorlarsa bunu beklemesinler. Ama açık söylüyorum. Bıçak kemiğe dayanmıştır. Ne derlerse desinler, ne söylerlerse söylesinler. Bunun faturası ağır olacaktır.

        'ÖZERKLİK KONUŞULAMAZ'

        Eğer demokrasi, hukuk diyorlarsa bunun yeri Parlamento’dur. Kendi kendilerine bu ülkenin şehirlerinde gayrimeşru parlamento oluşturmak suretiyle Türkiye’nin herhangi bir ilinde operasyon veya ameliyat yapamazlar. Yerel özerklik, bilmem ne özerklik... Geçin onları geçin. Kime ne anlatıyorsunuz.

        'İMRALI'DAKİ KÜRTLER ZERDÜŞTÜ DEMİŞTİ'

        Bu can bu bedende oldukça AK Parti iktidarıyla bizler, tüm güvenlik güçlerimizle el ele vermek suretiyle bizler; bunun sadece güvenlik boyutunun olmadığını diplomatik, sosyolojik boyutunun olduğunu söyledik. Biz heryerde varız. İstediğiniz kadar teşkilatlarımızı bombalayın. O cam çerçeve yerine takılır. O teşkilatlar kurulur ama siz AK Parti hareketini durduramazsınız... İmralı’daki, Kürtlerin dininin Zerdüştlük olduğunu ilan etmişti. Kürtlerin dininin Zerdüştlük olduğunu söyleyen bana kaç tane Kürt kardeşimi gösterebilirsiniz. Bu mübarek ramazanda sabrediyoruz. Ama ramazandan sonra bu barış ayıyla birlikte çok daha farklı olacak.”

        'AZINLIKLARIMIZI SELAMLIYORUM'

        Erdoğan, konuşmasının başında herkese hoşgeldiniz derken "azınlıklarımıza sesleniyorum" diyerek hiçbir inanç ve din grubu arasında ayırım yapmadıklarını söyledi. Erdoğan, çıktıkları yolculukta birçok badire atlattıklarını belirterek “Kardeşlik sofrasını paylaşan kardeşlerime hoş geldiniz diyorum. Bu harekete gönlünü veren herkesi selamlıyorum. Türkiye’nin 81 vilayetini buradan selamlıyorum... Tüm milletimi selamlıyorum. Azınlıklarımızı Musevi, Ermeni hiç bir ayrım yapmaksızın farklı inanç gruplarımızı selamlıyorum. Dünyanın farklı coğrafyalarından şu anda aramızda olanları selamlıyorum” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ