Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gizlice Türkiye'ye geldi yine Erdoğan'ı övdü!

        Dünyanın en ünlü rock grubu U2'nun solisti Bono, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Somali ziyaretini övdü.

        Gizlice Türkiye'ye gelerek Efes ve Meryem Ana Kilisesi'ni gezen Bono, Erdoğan'ın Somali ziyaretinin büyük bir cesaret örneği olduğunu söyleyerek, gösterilen hassasiyet için teşekkür etti.

        Zaman gazetesinin haberine göre, Türkiye'nin Somali için yaptıklarını çok anlamlı bulduğunu belirten Bono, tüm dünyayı açlık ve kuraklığın pençesindeki Afrika ülkelerine yardıma çağırdı. Bono'nun mesajını Başbakan Erdoğan'a AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış iletti. Erdoğan'ın, dünya starından gelen övgüyü memnuniyetle karşıladığı öğrenildi.

        Dünyadaki insan hakları meselelerini ve dramları yakından takip eden Bono, Başbakan Erdoğan'ın Somali ziyaretine sevindi. Bono, Coca-Cola'nın Türk CEO'su Muhtar Kent aracılığıyla Bakan Bağış üzerinden Başbakan Erdoğan'a mesaj gönderdi. Bono, mesajında Somali'de büyük bir dram yaşandığına dikkat çekerek Erdoğan'ın bölgeye giden ilk lider olduğunu bildiğini aktardı. Somali'deki güvenlik sorununun farkında olduğu mesajı veren U2 solisti, Başbakan Erdoğan'ın ziyaretinin büyük bir cesaret örneği olduğunu kaydetti. Türkiye'nin Somali'ye yardımlarından övgüyle bahseden dünya starı, tüm dünyayı bu ülkeye yardıma çağırdı.

        Dünya müziğinin efsane ismi U2, Türkiye'deki değişimin en büyük göstergelerinden birisi. İnsan hakları ihlalleri iddiasıyla yıllarca Türkiye'ye gelmeyi reddeden grubun starı Bono, önceki yıl İstanbul'da konser vermişti. Boğaziçi Köprüsü'nde yürüme hayalini Bakan Bağış'ın davetiyle gerçekleştiren Bono, ziyaretinde Başbakan Erdoğan ile görüşmüştü. Türkiye'de olmaktan büyük gurur duyduğunu belirten Bono, kendilerini kabul eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çok nazik ve samimi olduğunu, Erdoğan'dan Türkiye'nin geçmişi, tarihi hakkında çok şey öğrendiklerini belirtmişti. Türkiye'nin inanılmaz bir ülke olduğunu ifade eden Bono, "Türkiye Doğu ile Batı arasında bir köprü olma özelliğine sahip. Geçen eylülde Bakanınız Egemen Bağış ile New York'ta görüştük ve beni İstanbul'da konser vermeye ve Boğaziçi Köprüsü'nde yürümeye davet etti. Çok teşekkür ediyorum beni davet ettikleri için." demişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ